שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

הסוד הכי גדול של כל שף הוא לא המתכונים שלו אלא היכן הוא קונה את חומרי הגלם. וזה סוד גדול, כי לא קל להגיע אליהם, אל הירקות עם הטעמים העזים שנקטפו זה עתה, אל הפירות שריחם מזכיר ילדות, אל הדגים שלא עברו בריכות גידול, אל הגבינות שנמסות בפה ואל נתחי הבשר שעברו תחת ידי קצב שאוהב את מלאכתו.

אחד הסודות שלי הוא הירקן ברחוב יפת, השריד האחרון לשוק האתרוג המיתולוגי ביפו. מאז שגיליתי אותו, לפני יותר מ-20 שנה, דבר לא השתנה אצלו. בוקר בוקר הוא הולך ואוסף ירקות ופירות מחלקות עתיקות שמניבות פרי אדיר עם טעמים של פעם וריח אדמה. כל ירק בא רק בעונתו, ובאים רק אלה שטבעם לגדול באדמה המקומית.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ