בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בשבחי הכיבוש: דברים שאפשר לעשות עם סלמון

בווסאבי ואצות, בתפוזים וקמפרי או במלח ותה ירוק. אין פשוט יותר וטעים יותר מסלמון בכבישה ביתית. ואיך זה קשור לקבורה נורדית?

2תגובות

גרבלקס ("סלמון קבור" בנורדית) היא שיטת סקנדינבית עתיקה לשימור פילה סלמון. לקראת ימי החורף הקרים, דקה לפני קפיאת האגמים, כשברור שלא ניתן יהיה לדוג בקרוב דגה טרייה, נהגו העמים הנורדים לטמון את הדגים עם מלח (סלמון, הרינג וגם בשר כרישים) בחביות או בבורות באדמה ולכסות אותם בקליפות עץ ליבנה ובאבנים. לאחר תקופת התסיסה התרככו הדגים וקיבלו טעם מלוח עז וגם ריח דומיננטי — מה שהוביל עם השנים לפיתוח שיטה נוספת, של שימור ללא תסיסה: לאחר ניקוי הדגים הם הונחו בתבניות, כוסו במלח ומעל הונחה עליהם משקולת כבדה....



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו