גפן במובן גפן |

זה הזמן לרקוח מטעמים מענבים שחורים

המראה של אשכולות ענבים מבושלים הוא מן המגרים ביותר שיש. מהענבים השחורים אפשר גם לרקוח ריבות ושלל מטעמים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

בכל קיץ אני מחכה להם, לאשכולות הענבים השחורים שטעמם עמוק ומתוק ומרקמם פציח. בילדותי היה רק סוג אחד, המוסקט, ונהגנו לאכול את הענבים הקרים והמתוקים לצד חריצי גבינות מלוחות ואגוזי מלך, בשעת אחרי צהריים מנומנמת של שבת קיצית לאחר הבילוי בים. אני זוכרת את כולנו אוכלים בתאווה ענב ענב ופולטים את החרצנים לצלחת משותפת, וכולנו שזופים כהוגן, עם עיניים אדומות מהחול וממליחות הים. כילדה כל חלומי היה לאכול אשכול שכזה בלי טעם החרצנים המריר. זה לקח כמה שנים, אבל לבסוף הם הגיעו, ענבים שחורים ומתוקים ללא חרצנים, שאפשר לאכול בתאווה ובהנאה רבה.

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ