הפריקֶה (נקראת גם: פריקִי) היא מן המזונות העתיקים במחוזותינו — עוד במקרא היא נזכרת בשם "כרמל", ומופיעה בהקשר של מזונות מתנובת השדה. זוהי חיטה ירקרקה שטרם סיימה את תהליך הבשלתה והיא חצי לחה וחצי יבשה. לאחר קציר הפריקה נהגו בעבר להבעיר מדורה ועליה הניחו את השיבולים בשלמותם: הקש היה נשרף ואת הגרגירים הקלויים והמעושנים קלות הוציאו בעודם חמים לייבוש בשמש. לאחר שהפריקה התייבשה ונגרסה למרקם גס, היא אוחסנה ושימשה למאכלים ותבשילים רבים. המטבח הערבי המקומי שימר את אופן הכנת הפריקה הקדומה והיא מופיעה עד היום בתבשילי בשר, ירקות, מרקים וקדירות.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ