ים הגבעולים שמסביב: מעדנים עם אספרגוס

בעבר הוגש האספרגוס רק בבתי עשירים, אך כיום גבעוליו הזקופים זמינים לכל במחיר די שפוי. מי היה מאמין שמקורו של המעדן האצילי הזה דווקא כאן, באגן הים התיכון

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

בשנות השבעים והשמונים אספרגוס טרי היה מעדן שהוגש בבתי עשירים בלבד. קשה היה להשיגו ומחירו היה כה יקר שבקושי ידענו על קיומו. היה בגבעולים הדקים והתמירים הללו משהו אצילי, עדין וקלאסי, אורחים לרגע מארץ רחוקה. מאז השתנו הדברים, חקלאי ארצנו מגדלים אספרגוס וקל להשיג אותו במחיר די שפוי (20–30 שקל לצרור).

המחיר הלא נמוך של האספרגוס מוצדק כשמבינים שזהו אחד הגידולים היותר מורכבים: תחילה מזריעים ומנביטים שתילים במשתלה, אחר כך שותלים בשדה, משקים בהרבה מים וממתינים שנתיים עד שיצמח לגובה רב. לאחר שגדל פרא – קוצרים אותו לגובה האדמה. אחרי הקציר, מבצבץ אט אט האספרגוס המתאים לאכילה מתוך רגבי האדמה, תמיר ואלגנטי, גדל כל יום בכמה סנטימטרים. לאחר שהגיע לגובה 20–25 ס"מ הוא נקצר אחד אחד ביד.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ