עוגות

כתום זה המתוק החדש

הוא הופך את העוגה ללחה, אוורירית ומתוקה במידה. עכשיו כשהסוכר יורד מגדולתו אפשר לחזור אל המלך הטבעי שתמיד היה שם. אין כמוהו גזר

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים1
לימור לניאדו תירוש

שמחתי לגלות בביקור השבועי בשוק שראשוני ירקות ופירות החורף כבר כאן: עדיין בוסריים משהו, אבל רעננים, צעירים ומלאים בניחוחות של אדמה רטובה. הראשונים שאספתי לעגלה היו הגזרים: קטנטנים, צעירים, בטעם עמוק ומתוק וצבע כתום בוהק.

בעבר הרחוק, הרבה לפני שמרקו פולו הביא את הסוכר לאירופה מן המזרח, כבשה מתיקות הגזר את לב ההמונים והם השתמשו בו כממתיק טבעי להעשרת עוגות ולחמים. עם השנים ועם התפשטות הסוכר נשכחה מלב העדינות של הגזר לטובת מתיקותו העזה של המלך החדש. אבל העולם הוא עגול וגם החיים כידוע מעגליים לפעמים, ועכשיו כשהסוכר רחוק משיאו כולם מחפשים אחר מזונות וממתיקים פחות סוכרתיים. כך חזרו לקדמת הבמה עוגות הגזר שנחשבות לבריאות יותר, בוודאי כשהן כוללות גם קמח מלא, בננות, מיץ תפוזים, צימוקים, אגוזים ושאר מזונות עשירים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ