מתוק המלוח |

אין כמו טריאקי בהכנה ביתית

בשיפודי יאקיטורי, בנודלס עוף ופטריות או כפתרון מהיר ונפלא למנות אחרות באמצע השבוע. רוטב טריאקי ביתי הוא קל להכנה וטעים פי כמה מהתעשייתי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

הכנת רוטב טריאקי ביתי היא משימה קלה במיוחד והוא טעים הרבה יותר מזה התעשייתי. אני אוהבת להכין צנצנת גדולה מהרוטב הסמיך והכהה הזה, שטעמו נע בין מליחות למתיקות מענגת ואז יש לי פתרון נפלא למנות של אמצע השבוע, כשאין זמן להכנות מסובכות ולקניות מרובות.

השם טריאקי מורכב מ"טרי" שפירושו ביפנית סירופ חלק ומבריק, ו"יאקי" שפירושו גריל או הקפצה. את האיכות הסירופית הסמיכה מקבלים מחימום המרכיבים יחד והמסת הסוכר עד שהפך לקרמל. השימוש העיקרי ברוטב טריאקי ביפן הוא כמשרה לדגים, פירות ים, בשר בקר וחזיר. העיקרון פשוט; מתחילים בהשריה ארוכה ברוטב כדי שהנתחים יקבלו ציפוי מבריק ומגרה ויספגו את טעמי הרוטב העשיר. אז מוציאים את הנתחים וצולים אותם על גריל פחמים כדי להמשיך את תהליך שריפת הסוכרים וצמצום הרוטב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ