מתכונים |

אם כך אולי נברח לצ'ילי

אם התייאשתם מהרוטב המיובא, התעשייתי והמתוק מדי, תוכלו להכין בקלות רוטב צ'ילי טבעי וטעים שישביח תבשילים שונים, מדגים ובשר עד פסטה ושקשוקה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

הרעיון מאחורי רוטב הצ'ילי האסיאתי המתוק הוא גאוני: שילוב טעמים מעולמות שונים — מתוק, חריף וחמוץ — היוצרים טעם חדש, אוממי (המכונה הטעם החמישי), שדי בתוספת קטנה ממנו לשדרג מנות רבות. הבעיה היא שהבקבוק המיובא עתיר חומרי שימור. הוסיפו לזה את מתיקותו המוגזמת ואת העובדה שהחריפות בו לא תמיד מספקת לאזן טעמים, ותקבלו רעיון אדיר שלא מומש במלואו.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ