מרקים תאילנדיים: מתוק וחריף נפגשים בצלחת

המרקים התאילנדים אמנם מחייבים הצטיידות מוקדמת בחומרי יסוד שלא נמצאים בכל מטבח, אבל התמורה נהדרת ומצדיקה את המאמץ

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

המטבח התאילנדי הוא קרוב לוודאי המטבח הכי מתאים (אחרי המטבח הים תיכוני) למזג האוויר ולחיך הישראלי. הוא מהיר, חריף, בריא, קל לעיכול ופשוט להכנה. המרקים התאילנדיים, כמו שאר המנות במטבח היפהפה הזה, קלים להרכבה, ומה שמפתיע בהם הוא שזמן הבישול שלהם קצר באופן מפתיע (בניגוד למרקים הקלאסיים המוכרים), כדי לשמור על מרקם הירקות הפריך ועל עושר הטעמים שבהם. שם המשחק הוא שמירה על האיזון בין ארבעת הטעמים הבסיסיים - את הטעם החמוץ מקבלים על ידי שימוש במיץ ליים, למון גראס ועלי קפיר; את החריף - על ידי מחיות הקארי השונות, בצ'ילי אדום טרי, בשום ובג'ינג'ר; את המלוח - בעזרת רוטב דגים או מחית שרימפס, ומתוק — רוטב צ'ילי מתוק, סוכר דקלים או קנים. כדי לאפשר את הספונטניות (הכי כיף) בהכנת המרקים מומלץ לארגן מראש מזווה אסיאתי ביתי קטן וכך ייגמרו התירוצים וייפתח לפניכם עולם שלם של מאכלים יותר מנהדרים. אז מה כדאי לרכוש?

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ