זה בדיוק הזמן לחמין מקרוני

למרבה הפלא, חמין מקרוני אינו המצאה פרטית של אמא שניסתה נואשות שבתה תאכל קצת עוף. שני מתכונים למאכל אהוב, שמתאים בדיוק לחודש שלפני פסח

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים3
לימור לניאדו תירוש

לפני 40 שנה לא היתה בארץ פסטה. אבל כן היה מקרוני - צינורות עבים וחלולים, מעט ספוגיים ואהובים מאוד על כל הילדים. למיטב זיכרוני המתכון הפופולרי בבתים של אז היה רסק עגבניות מטוגן בשמן עם מלח ופלפל והוא עטף את המקרוני (שהיו לרוב מבושלות יתר על המידה) ברוטב חלק, אדום וסמיך. ואני אהבתי את זה, אוחח כמה שאהבתי. אבל עוף לא אהבתי. אמי ניסתה להכין לי אותו בכל מיני צורות אך הייתי סרבנית עוף די עקשנית. העוף היחיד שהסכמתי לאכול היה העוף שבחמין מקרוני - שחום, מעט שרוף ומלא בטעמים של המקרוני האהובות עלי כל כך.

תגיות:

תגובות