כך תכינו סושי מושלם, צעד אחר צעד

עם החומרים הנכונים וההכנה המדויקת, סושי הוא משהו אחר לגמרי ממה שרובנו מכירים

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

שכחתי את כל מה שידעתי על סושי כשטעמתי לראשונה אורז יפני אמיתי. האורז היה תפוח כמו פנינים ומרקמו האוורירי היה כעננים. האורז היה חמים, דביק במידה, וטעמו כטעם גן עדן.

לא קל להגיע לרמת אומנות כזו בהכנת אורז לסושי, נדרשים לכך מיומנות, הרבה ניסיון ואורז משובח. האורז המיועד להכנת סושי הוא אורז עגול שרמת העמילן בו גבוהה מזה שברגיל. האורז הטוב ביותר בישראל להכנת סושי הוא אורז מסוג "נישיקי", שגדל בקליפורניה על ידי יפנים באדמה הספוגה במי מעיינות מתוקים. בתהליך הגידול שלו הוא מושקה במי הפשרות השלגים (המנותבים מהרי נוואדה), התורמים לו את רעננותו. בזכות טכנולוגיה מתקדמת של מיון ואריזה, האורז מגיע נקי ללא רבב וללא גרגירים שבורים. לאחר ניסיונות רבים עם כל מותגי האורז לסושי, ה"נישיקי" מניב את התוצאה הטובה ביותר - רמת העמילן שבו מדויקת, ונדרשת רק שטיפה אחת לפני השימוש. בנוסף לכך, הוא סופג נוזלים במידה, כך שגם לאחר שעמד כמה שעות הוא שומר על מרקם יציב, גרגיריו שלמים ואחידים וצבעו צחור. כל שאר סוגי האורז העגול המשווקים בארץ פחותים באיכותם שכן רובם מכילים, במידה כזו או אחרת, גרגירי אורז שבורים, צבעם דהוי ורמת העמילן שבהם גבוהה מדי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ