ומיסו כבר ניסיתם?

הוא נראה כמו משחה צמיגית ודחוסה אבל נהנה ממוניטין ייחודיים ומדומיננטיות של "הטעם החמישי", אותו עירוב של מליחות, חמצמצות ומתיקות קלה. שלושה מתכוני מיסו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

בשנים האחרונות יש מלה שמהלכת קסם על סצינת הקולינריה העכשווית: אוממי. טעם האוממי התגלה לראשונה כבר בשנת 1908 על ידי פרופ' קיקונה איקדה מאוניברסיטת טוקיו, שהבין כי הגלוטמט המצוי בשפע בציר הקומבו — ציר יפני מסורתי העשוי מאצת קומבו ומשמש בסיס במנות יפניות רבות — אחראי לטעם ייחודי השונה מאוד מארבעת הטעמים המוכרים: מתוק, מלוח, חמוץ ומר. מאז קיבל הטעם "תוקף רשמי" ומכונה "הטעם החמישי" (ביפנית משמעות המלה היא טעם טעים מאוד).

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ