הקישואים נראים לכם חסרי טעם? חכו עד שתטעמו את המתכונים הבאים

קישואים מוקפצים עם גרגירי חומוס, נענע ויוגורט; זוקיני בתמרהינדי עם עוף טחון, קינואה ופיסטוקים; קרפצ'יו קישואים עם מוצרלה וקלמטה: הקישוא הוא ירק חסר ייחוד, אבל דווקא משום כך הוא מקבל טעמים באהבה, מתמסר לכל תיבול, ומהווה בסיס למתכונים נהדרים

לימור לניאדו תירוש
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לימור לניאדו תירוש

אין מתעתע מקישוא. זהו ירק ללא אופי — אין לו טעם ייחודי, ריחו אינו משאיר חותם, המרקם שלו ספוגי ואין בו ססגוניות מושכת עין. ולמרות כל אלה הוא ירק אהוב ופופולרי במטבחים רבים, כזה שאפשר להכין ממנו מטעמים נהדרים. איך דווקא ירק חסר ייחוד שכזה, בעל אופי כה רופס, הפך לאחד מהנמכרים והנפוצים ביותר? תסכימו איתי שזה קצת מוזר. אז מהו אם כך סוד הקישוא? התשובה פשוטה: היתרון הגדול שלו הוא חסרונו העיקרי. מבלבל? לא בהכרח. ואסביר: הקישוא אהוד דווקא בגלל העדר תכונות דומיננטיות. אנחנו אוהבים להשתמש בו בגלל אופיו השקט, המוסתר, הביישן — כל אלה מאפשרים לו לקבל טעמים באהבה ולהתמסר לכל תיבול בענווה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ