שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

זה הזמן להחליט שחולטים את העוף

הצרפתים והאיטלקים, היפנים והתאילנדים, כולם גילו את יתרונות הבישול בחליטה. ועכשיו, כשחם ולח והבישול בשמן מכביד, זה 
בדיוק הזמן ללכת בעקבותיהם. הפעם עם המתכונים הבאים: סלט קיסר עם עוף חלוט, סלט קינואה 
ענבים ועוף חלוט, סלט וואקמה עם 
עוף חלוט

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לימור לניאדו תירוש

מסיבה לא ברורה, במטבח הים תיכוני ממעטים להשתמש באחת מהטכניקות הכי פופולריות במטבחי העולם — חליטה. וחבל, כי חליטה היא טכניקה קלה לשימוש שמניבה אוכל טעים ובריא. אני מניחה שתשמחו לדעת שבישול בחליטה עוזר לשמור על משקל גוף תקין, כי אין בו שומן בכלל. ורק בשביל ההשוואה, בכל שיטות הבישול האחרות — צלייה, הקפצה, אפייה או טיגון — נעזרים בשומן (מי יותר מי פחות) כדי להגביר את אפקט החימום (נקודת הרתיחה של שמן גבוהה הרבה יותר מזו של מים) וכדי למנוע התייבשות. בישול בשיטת החליטה עובד על אפקט אחר: בישול בנקודת רתיחה (100 מעלות) למשך זמן קצר יחסית והשריה בנוזל החימום. כך יתקבלו נתחים רכים ועדינים בטעמם.

תגיות:

תגובות