לימור לניאדו תירוש

מסיבה לא ברורה, במטבח הים תיכוני ממעטים להשתמש באחת מהטכניקות הכי פופולריות במטבחי העולם — חליטה. וחבל, כי חליטה היא טכניקה קלה לשימוש שמניבה אוכל טעים ובריא. אני מניחה שתשמחו לדעת שבישול בחליטה עוזר לשמור על משקל גוף תקין, כי אין בו שומן בכלל. ורק בשביל ההשוואה, בכל שיטות הבישול האחרות — צלייה, הקפצה, אפייה או טיגון — נעזרים בשומן (מי יותר מי פחות) כדי להגביר את אפקט החימום (נקודת הרתיחה של שמן גבוהה הרבה יותר מזו של מים) וכדי למנוע התייבשות. בישול בשיטת החליטה עובד על אפקט אחר: בישול בנקודת רתיחה (100 מעלות) למשך זמן קצר יחסית והשריה בנוזל החימום. כך יתקבלו נתחים רכים ועדינים בטעמם.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ