סוד הגרגיר האיראני או: איך לעשות אורז פרסי כהלכתו
הוא נקרא אורז פרסי, אבל הסוד שלו טמון דווקא בתפוחי האדמה או ביוגורט שבתחתית הסיר. התחתית הזאת, שנהיית לראש בצלחת, היא שעושה את ההבדל
בטח יישמע לכם מוזר, אבל לא פשוט (אפילו די אמיץ) להיכנס לתוך סירי האורז הפרסיים, בייחוד אם אינך חלק מהקהילה הזאת. בגרגירי האורז האלה חרוטה היסטוריה מפוארת של בשלנים, ששומרים בסודי סודות את אופן ההכנה שלהם ומעבירים את הידע הספוג בידיים בלחישות מדור לדור, שמא חלילה יתפרסם ברבים. גאוות המשפחה כולה תלויה במרקם, בצבע ובטעם של הפלא הלבן הזה. והטהדיג — השכבה התחתונה שבסיר, השרופה למשעי, הקריספית, השחומה, המגרה, הספוגה ומבריקה מתמצית טעמי האורז — היא היא גולת הכותרת בארוחה, ההפתעה; היא הדבר שכולם מחכים לו, וכל השאר זה בעצם תפאורה יפה ולבנה של הדבר האמיתי.