כרוב וגזר ישבו במקרר: למה לפעמים עדיף לאכול ירקות משומרים בתהליך ביתי במקום ירקות טריים

כרוב כבוש עם כוסברה או קימל: על המשמעות החיובית של השורש כ.ב.ש ואיך היא תורמת לבריאות שלכם

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש

בזמנים קדומים, עידנים לפני שהיתה לאדם היכולת לשמר את מזונו (ולשרוד) באמצעות קירור והקפאה, הוא גילה מגוון שיטות שימור, מייבוש המזון בעזרת קרני השמש ועד עישונו בעשן המדורה. אך יותר מכולן כבשה את לבו וקיבתו שיטה אחרת: שימור באמצעות תסיסה במלח.

כבר יותר מ-10,000 שנה משמרים בני אדם בכל חלקי העולם את מזונם במלח. היסטוריונים רבים טוענים שבזכות הכבישה במלח התפתחו החקלאים הראשונים, אלו שהתיישבו במקום אחד ואגרו די מזון שלא התקלקל לפחות עד ליבול הבא.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ