בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כרוב וגזר ישבו במקרר: למה לפעמים עדיף לאכול ירקות משומרים בתהליך ביתי במקום ירקות טריים

כרוב כבוש עם כוסברה או קימל: על המשמעות החיובית של השורש כ.ב.ש ואיך היא תורמת לבריאות שלכם

27תגובות

בזמנים קדומים, עידנים לפני שהיתה לאדם היכולת לשמר את מזונו (ולשרוד) באמצעות קירור והקפאה, הוא גילה מגוון שיטות שימור, מייבוש המזון בעזרת קרני השמש ועד עישונו בעשן המדורה. אך יותר מכולן כבשה את לבו וקיבתו שיטה אחרת: שימור באמצעות תסיסה במלח. כבר יותר מ-10,000 שנה משמרים בני אדם בכל חלקי העולם את מזונם במלח. היסטוריונים רבים טוענים שבזכות הכבישה במלח התפתחו החקלאים הראשונים, אלו שהתיישבו במקום אחד ואגרו די מזון שלא התקלקל לפחות עד ליבול הבא. תגידו, ואולי בצדק, שנכון, די נחמד השיעור...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו