לימור לניאדו תירוש

אלה ימים של סוף עונת המסיק. התברכנו בחבל ארץ שטוף שמש עם תנובת אדמה עשירה וטובה, לרבות שפע עצי זית מעוקלי גזרה ועתיקי יומין, המעניקים זה דורות לתושבי האזור שמן זית בריא לגוף וזיתים טעימים למאכל. בימים אלה נכבשים בכל רחבי אגן הים התיכון זיתים חדשים מן המסיק האחרון, והם נשמרים באלפי חביות וצנצנות, בעשרות תצורות ובטעמים שונים. זיתים אלה יהיו טובים למאכל ממש בקרוב (הזמן הממוצע של כבישת זיתים נע בין שבועיים לארבעה חודשים), ואני מחכה להם בקוצר רוח: אני אוהבת לתבל את תבשילי בזיתים, הם מעניקים להם עוקצנות מבורכת, מרירות הספוגה בחמיצות ובמליחות ומראה מבריק וכובש. אבל לזיתים יש איכות נוספת, מלבד טעמם או תרומתם הקולינרית — בדומה למיץ לימון, טחינה ופלפל ירוק חריף, הם מחברים את האוכל שלנו למקום שאנחנו חיים בו.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ