חמין מרוקאי: סיר שכולו אושר

אינספור דורות מחפשים בני אדם אחר סוד החיים הטובים. התשובה טמונה, בין השאר, בסיר של חמין מרוקאי. כך עושים זאת

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים8
לימור לניאדו תירוש

קדירות שבת הן עניין גדול בקהילות היהודיות השונות. לכל עדה יש הקדירה שלה, שעליה מוכנים להישבע שהיא הטובה מכולם ואותה לא ימירו בשום קדירה אחרת.

הקדירה המרוקאית המקבילה לצ'ולנט האשכנזי מכונה סחינה ("חם" בערבית, בדומה למלה העברית או דפינה ("קבור", בערבית); השם מרמז על כך שבעבר נהגו לטמון את הסיר בבור מכוסה בגחלים לוחשות. השכנות המרוקאיות שלי ביפו מספרות בערגה איך נהגו לשלוח ביום שישי את סיר הסחינה שלהם למאפייה הציבורית בכפר, לאחר שחתמו אותו בבצק שהודבק היטב סביב המכסה לאיטום מושלם. האופה נהג לסמן על כל סיר את שם המשפחה באבן גיר מיוחדת או שחרט מספר על הבצק, כדי שיידע לפזר סיר־סיר לביתו למחרת בצהריים.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ