איך נהפך מרק הלחם האיטלקי ממאכל של עניים - לאמנות

הפפה־דה־פומודורו והריבוליטה נוצרו כמאכלים משביעים בעבור כפריים עניים. למרות פשטות חומרי הגלם והשימוש בשאריות לחם, ואולי דווקא בזכותם, הם הפכו למרקים מסעירים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש

קערת מרק היא קערה מופלאה, האוצרת בתוכה עולם שלם של טעמים ומרקמים. בכל מדינה קערת המרק תשקף את התרבות ואת פרי האדמה - בתאילנד הקערה תהיה גדולה, תכיל נוזל צלול שופע טעמים מנוגדים, שנספגו משפע השורשים והעשבים שבו, ואילו ביפן היא תהיה עמוקה ואלגנטית, תכיל נוזל מרוכז בטעמים של ים ורוח הזן. באיראן המרק יהיה צלול וחמוץ ובהודו סמיך וחריף. בצרפת המרקים יהיו מהודרים, חלקים משמנת מתוקה, ובספרד – עשירים בחלקי בשר ובקטניות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ