שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

שוקולד, פלפל חריף ולחם ישן: סודותיו של רוטב מולה המקסיקאי

רוטב מולה המקסיקאי משלב בגאוניות טעמים מנוגדים. כך מכינים אותו

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

מולה (mole) הוא רוטב מקסיקאי שופע טעמים שמקורו בימים הקדומים של תרבות המאיה. מקור שמו במלה מולי, שפירושה בשפת הנָהוּאָטְל רוטב לבישול. רוטב מולה מקסיקאי אמתי מורכב מרבדים רבים של טעמים ומכיל לפחות 40 מרכיבים שונים, בהם עגבניות, אגוזים וגרעינים, תבלינים, כמה סוגי פלפלים חריפים ושוקולד.

מולה בושל בימים עברו בסירי ברזל גדולים מעל מדורות מעשנות, כדי להפיק מהתבלינים הרבים ומפלפלוני הצ'ילי טעמים דומיננטיים מעושנים. לפי המסורת העתיקה, יום הכנת המולה הוא יום מיוחד שבו כל בנות המשפחה מתאספות להן יחדיו כדי להכין סיר מולה ענק שישמש אותן בהמשך לימים רבים. כל מרכיב מטופל בנפרד - בתחילה קולים את התבלינים עד שניחוח עז נידף מהם, לאחר מכן קולים את האגוזים והגרעינים עד שהשחימו קלות, ואז טוחנים הכל במטחנת אבן מיוחדת. כעת ניגשים לטפל בפלפלים החריפים: מתוך המגוון הענק של הפלפלים הגדלים באזור בוחרים שלושה—ארבעה (כל פעם בוחרים אחרים), מטגנים אותם בשומן מן החי (שעוזר בשימור הרוטב לזמן ממושך), מצננים, קולפים ומגלענים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ