בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שוקולד, פלפל חריף ולחם ישן: סודותיו של רוטב מולה המקסיקאי

רוטב מולה המקסיקאי משלב בגאוניות טעמים מנוגדים. כך מכינים אותו

8תגובות

מולה (mole) הוא רוטב מקסיקאי שופע טעמים שמקורו בימים הקדומים של תרבות המאיה. מקור שמו במלה מולי, שפירושה בשפת הנָהוּאָטְל רוטב לבישול. רוטב מולה מקסיקאי אמתי מורכב מרבדים רבים של טעמים ומכיל לפחות 40 מרכיבים שונים, בהם עגבניות, אגוזים וגרעינים, תבלינים, כמה סוגי פלפלים חריפים ושוקולד. מולה בושל בימים עברו בסירי ברזל גדולים מעל מדורות מעשנות, כדי להפיק מהתבלינים הרבים ומפלפלוני הצ'ילי טעמים דומיננטיים מעושנים. לפי המסורת העתיקה, יום הכנת המולה הוא יום מיוחד שבו כל בנות המשפחה מתאספות להן...

רוצים לקבל כל טור של לימור לניאדו תירוש ישירות למייל, מיד עם פרסומו? לחצו על ״התראות במייל״, כאן למעלה בשורת השיתוף


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו