למה כדאי להכין ממש עכשיו קדירת ביף בורגיניון

במקורו הוא היה תבשיל פשוט שנעשה מחלקי בשר זולים ומשאריות יין, אך עם הזמן נהפך לאחד מסמלי המטבח הצרפתי: רגע לפני שהחורף נגמר, מתכון לביף־בורגיניון

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

ביף־בורגיניון, מתבשילי הדגל הצרפתיים המפורסמים ביותר, הוא קדירת בשר חורפית וסמיכה שמקורה בבורגון, אותו חבל ארץ הידוע - מלבד במסעדות המכוכבות שבו ובמעדני הגורמה שלו - גם בכרמיו שופעי הפרי וביין האדום המשובח. ביף־בורגיניון הוא קדירה יחידה ומיוחדת, טעימה ועשירה, המורכבת מנתחי בשר שמבושלים במשך זמן רב עם יין אדום, בצלצלי שאלוט ובייקון. במקור הוא נחשב לתבשיל יומיומי פשוט ובושל בשאריות היין שנותרו בעת ייצור היין המקומי. אלו ריככו את חלקי הבשר הזמינים לכל כיס והפכו אותם לנימוחים ועשירים בטעם.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ