למה כדאי להכין ממש עכשיו קדירת ביף בורגיניון

במקורו הוא היה תבשיל פשוט שנעשה מחלקי בשר זולים ומשאריות יין, אך עם הזמן נהפך לאחד מסמלי המטבח הצרפתי: רגע לפני שהחורף נגמר, מתכון לביף־בורגיניון

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

ביף־בורגיניון, מתבשילי הדגל הצרפתיים המפורסמים ביותר, הוא קדירת בשר חורפית וסמיכה שמקורה בבורגון, אותו חבל ארץ הידוע - מלבד במסעדות המכוכבות שבו ובמעדני הגורמה שלו - גם בכרמיו שופעי הפרי וביין האדום המשובח. ביף־בורגיניון הוא קדירה יחידה ומיוחדת, טעימה ועשירה, המורכבת מנתחי בשר שמבושלים במשך זמן רב עם יין אדום, בצלצלי שאלוט ובייקון. במקור הוא נחשב לתבשיל יומיומי פשוט ובושל בשאריות היין שנותרו בעת ייצור היין המקומי. אלו ריככו את חלקי הבשר הזמינים לכל כיס והפכו אותם לנימוחים ועשירים בטעם.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ