שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

תכירו את פלפל צ'ומה, הסוד של המאכלים הטריפוליטאיים

מחית פלפל צ'ומה היא תמצית הטעם של מאכלים טריפוליטאיים. איך לשדרג איתה מגוון מנות – מדגים צלויים ועד סלט חצילים

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

לתוניסאים יש אריסה, לתימנים סחוג ולטריפוליטאים יש פלפל צ'ומה, וזה האחרון חביב עלי יותר מכולם. פלפל צ'ומה (הגייה מקומית של המלה שום) היא מחית חריפה של פלפלונים חריפים מיובשים, תבלינים, מיץ לימון ושום הנכתשים יחד. המחית האדומה היא למעשה תמצית הטעם והסוד של הניחוח העמוק הבוקע מהתבשילים הטריפוליטאיים המסורתיים כדוגמת חריימה, מפרום, מרק לקוסקוס, שקשוקה וקציצות דגים. ובאשר להכנת המחית בבית - היא קלה להכנה וטעמה משובח פי כמה מהטעם של זו הקנויה.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ