בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תכירו את פלפל צ'ומה, הסוד של המאכלים הטריפוליטאיים

מחית פלפל צ'ומה היא תמצית הטעם של מאכלים טריפוליטאיים. איך לשדרג איתה מגוון מנות – מדגים צלויים ועד סלט חצילים

15תגובות
מחית פלפל צ'ומה
לימור לניאדו תירו

לתוניסאים יש אריסה, לתימנים סחוג ולטריפוליטאים יש פלפל צ'ומה, וזה האחרון חביב עלי יותר מכולם. פלפל צ'ומה (הגייה מקומית של המלה שום) היא מחית חריפה של פלפלונים חריפים מיובשים, תבלינים, מיץ לימון ושום הנכתשים יחד. המחית האדומה היא למעשה תמצית הטעם והסוד של הניחוח העמוק הבוקע מהתבשילים הטריפוליטאיים המסורתיים כדוגמת חריימה, מפרום, מרק לקוסקוס, שקשוקה וקציצות דגים. ובאשר להכנת המחית בבית - היא קלה להכנה וטעמה משובח פי כמה מהטעם של זו הקנויה. בבתים מסורתיים הכנת פלפל צ'ומה היתה מעין טקס חגיגי:...

רוצים לקבל כל טור של לימור לניאדו תירוש ישירות למייל, מיד עם פרסומו? לחצו על ״התראות במייל״, כאן למעלה בשורת השיתוף


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו