מהי טחינה יפנית ואיך מכינים אותה

טחינה יפנית? למה לא בעצם? תוספות כמו סאקה, חומץ אורז, מירין או סוכר יוצרות ממרח שונה לגמרי מזה הים־תיכוני המוכר

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש

תאמינו או לא – גם ליפנים יש טחינה. ולא סתם טחינה, טחינה נהדרת, המכונה ביפנית גומה (Goma). היא עשויה מזרעי שומשום לבנים או שחורים, קלויים וכתושים במכתש ועלי. הממרח היפני סמיך מעט יותר מזה המוכר לנו ונראה כמשחת שומשום. הוא מאוזן בטעמיו, עם נוכחות מתקתקה מהסוכר הטבעי שיש בשומשום.

היפנים משוגעים על שומשום ומשתמשים בו על כל צורותיו: שלם, קלוי, מעושן, מרוסק, מזוקק לשמן או טחון למשחה. כדי ליהנות ממתכונים יפניים המשלבים ממרח שומשום אין צורך להשיג את המשחה המקורית; הטחינה הגולמית שלנו נהדרת ותתאים לשימוש במתכונים היפניים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ