מתכוןמתכון

ניוקי חציל וטחינה טבעוני

בצק הניוקי העשיר בטחינה ובחציל מפתיע את החושים: טעמו נפלא בניחוח ים תיכוני, צורתו פראית ומרקמו נמס בפה

יהלומה לוי, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
יהלומה לוי, שפית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 45 דקות עד שעה. נועצים מזלג ובודקים שתפוחי האדמה התרככו. מצננים מעט, מקלפים ומגררים לתוך קערה גדולה. שורפים את החציל מכל צדדיו על אש גלויה או בגריל פחמים. מצננים קלות וקולפים את הקליפה המפוחמת. מוסיפים לקערה עם תפוחי האדמה חצילים, טחינה גולמית, מלח וקמח. לשים את התערובת קצרות עד קבלת בצק מעט רטוב (אם הבצק רטוב מדי מוסיפים במשורה קמח).

מפזרים קמח על משטח עבודה ומקמחים את הידיים. קורצים חופן בגודל אגרוף ומגלגלים ל- 4 נקניקיות ארוכות ושמנמנות (בקוטר 2 ס"מ) חותכים בסכין או בקלף פיסות מהנקניק באורך שני סנטימטר.

מרתיחים מים בסיר גדול, מבשלים את הניוקי עד שיצופו. מעבירים בעזרת כף מחוררת למגש מצופה בנייר אפייה בשכבה אחת, כדי שיתקררו קמעה.

מניחים במחבת שמן זית ומטגנים קצרות שום, עלי מרווה ותרד. מוסיפים עגבניות חצויות, סחוג ומלח ומקפיצים קלות במחבת. מוסיפים את הניוקי ומקפיצים 3 דקות עד חריכה. מגררים מעל מעט גרידת לימון ומגישים מיד.

תגובות