קאפקייקס שוקולד וקרמל מלוח

השילוב בין שוקולד לקרמל מלוח הוא מפתיע, חצוף, ויש בו גם קריצה אלגנטית. הנגיעה המעט מלוחה פותחת את המתיקות והדחיסות שבשוקולד לעולמות אחרים.

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:12 יחידות

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. בקערת המערבל החשמלי מקציפים במהירות גבוהה סוכר וחמאה עד קבלת קרם תפוח ובהיר. מנמיכים את המהירות ומוסיפים ביצה אחר ביצה, מערבלים. בצלחת נפרדת מנפים קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים לקערת המערבל ולסירוגין חלב, קוניאק, יוגורט ואת תערובת היבשים. מערבלים קלות בלבד (חשוב לא לערבל את הקמח יותר מדי). מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבלים ידנית. ממלאים תבנית שקעים למאפינס (מרופדת במנג'טים) עד שני שליש מעומק השקעים (שתי כפות גדושות), מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים 20 דקות. מצננים מספר שעות לפני שממלאים בקרמל.

מכינים את הגאנש: מחממים בסיר קטן 3/4 כוס שמנת מתוקה, חלב וסוכר עד רתיחה. מכבים את האש. מניחים בקערת הקצפה שוקולד קצוץ, מוזגים את השמנת החמה לקערה ומערבבים היטב עד המסת השוקולד. מצננים לפחות לשעתיים במקרר.

מכינים את הקרמל: במחבת מבשלים סוכר עד שצבעו הופך לחום עמוק, מנערים מפעם לפעם את המחבת (לא מערבבים עם כף) עד לקבלת קרמל אחיד. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים כפית אחר כפית שמנת מתוקה, מנערים את המחבת עד ספיגת השמנת בתוך הקרמל. מוסיפים מלח ומנערים קלות. מצננים (ניתן לשמור במקרר). בעזרת כפית פריזאית מרוקנים מעט מהמאפינס (בגודל של הכפית) וממלאים בקרמל. מוציאים את הגאנש מהמקרר, מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה ומקציפים לקצפת (להיזהר מהקצפת יתר). מעבירים לשק זילוף, מזליפים מעל כל קאפקייק תלולית קצפת, זורים מעט מלח אטלנטי ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ