מתכוןמתכון

מרק עגבניות צלויות וקינואה שחורה

הקינואה השחורה, אחותה הקטנה של הקינואה הלבנה המוכרת, משתלבת נהדר גם בסלטים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים בתבנית צלייה מרופדת בנייר אפייה עגבניות, שום בשלמותו, בצלים בקליפתם וסלרי קלוף, מזליפים שמן זית וצולים שעה. מצננים עשר דקות. מעל תבנית הצלייה מקלפים את קליפת העגבניות והבצלים (כדי שתאגור את הנוזלים). את השום סוחטים ומשתדלים לרוקן אותו היטב מבשרו.

מעבירים את כל הירקות לקרש חיתוך: את הבצלים והסלרי חותכים לקוביות קטנות ואת העגבניות קוצצים, יחד עם הבצלים והסלרי הקצוצים, למחית גסה. מעבירים לסיר, כולל כל המיצים שנשארו בקרש ובתבנית. מוזגים לסיר ליטר מים ומרתיחים, מתבלים ומוסיפים את הקינואה, מבשלים לא מכוסה על רתיחה עדינה רבע שעה. אם המרק הסמיך מדי מוסיפים עוד מעט מים. זורים בזיליקום, מחכים שתי דקות, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. טעים להוסיף כף וודקה למרק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ