עוגת תפוחים, שמן זית וארל גריי - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת תפוחים, שמן זית וארל גריי

תפוחים וארל גריי הם אחד השילובים הכי מוצלחים. העוגה הזאת יוצאת גבוהה, לחה ועסיסית, עם קרום סדוק ומפתה

דרגת קושי: קל
עוגת ארל גריי
לימור לניאדו תירו


גוזרים את שקיות התה ומעבירים את עלי התה לסיר קטן. מוסיפים לסיר שמנת ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים חמש דקות על סף בעבוע עדין, מערבבים מדי פעם כדי להוציא את טעמי התה אל החלב. מכבים ומצננים. מחממים תנור ל–170 מעלות. מרפדים תבנית אינגלישקייק בנייר אפייה. מנפים לקערה את החומרים היבשים. בקערת המערבל החשמלי מקציפים סוכר חום וביצים עד קבלת תערובת תפוחה (10 דקות). מוסיפים בהדרגה שמן זית ואת החלב עם עלי התה ומערבלים. מוסיפים ידנית ובתנועות קיפול את התפוחים המגוררים ואת תערובת הקמח ומערבלים מעט מאוד. יוצקים לתבנית ואופים שעה.

בסיר קטן מבשלים את חומרי הסירופ עד רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות על סף בעבוע עדין, מערבבים מדי פעם. סוחטים ומשליכים את שקיות התה. מיד לאחר שהעוגה יצאה מהתנור, דוקרים אותה בעזרת שיפוד עץ בכמה מקומות כדי לאפשר לסירופ להיספג. מוזגים באיטיות את הסירופ על העוגה החמה. אוכלים חמים או בטמפרטורת החדר.

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

מתכונים נוספים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות