מתכון |

קרקרים של חומוס ומלח ללא גלוטן

קרקרים נטולי קמח חיטה הם פתרון מושלם לאלה השומרים על תזונה נטולת גלוטן בכל ימי השנה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:40 קרקרים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מניחים את כל החומרים היבשים בקערה, מערבבים ומוסיפים שמן, טחינה ומים. מערבבים היטב.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית.

צרים בידיים רטובות עיגולים קטנים ומשטיחים אותם על נייר האפייה לדסקית דקה. לשוליים עגולים ויפים אפשר לקרוץ מהדסקיות עיגול על ידי קורצן בגודל המתאים.

מערבבים את חומרי הציפוי בקערה קטנה.

מברישים את הקרקרים במים וזרים בנדיבות מהתערובת.

אופים 25 דקות.

שומרים בקופסה אטומה.

למי שאין סבלנות לגלגל לעיגולים:

מוסיפים לתערובת עוד כף מים, מערבבים ומגלגלים לכדור גדול. משטיחים את הבצק בין שני ניירות אפייה משומנים בשמן זית ומרדדים עד קבלת משטח דק.

מעבירים לתבנית, מסירים את הנייר העליון ואופים 10 דקות.

מוציאים מהתנור וחותכים בעזרת סכין חדה לריבועים. מחזירים לתנור ואופים עוד 25 דקות. מפרידים את הריבועים בעודם חמים. שומרים בקופסה אטומה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ