בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כך תכינו ארוחה אינטימית לכבוד יום האהבה

מרק בלאדי מרי, לברק אפוי בשומר, לבבות ויסקי ושוקולד ועוד. מתכונים לארוחה אינטימית ושופעת אלכוהול לכבוד ולנטיינז דיי

תגובות
לבבות שוקולד ויסקי ליום האהבה
לימור לניאדו תירו

ליל שבת. שולחן גדול. מפה לבנה. סירים מהבילים. שלל מנות ותבשילים. בישראל רוב הבישול הביתי נסוב על ארוחות השבת והחג. או אז מתכנסים בני משפחה, חברים ואורחים למפגש קולינארי שבועי סביב מדורת השבט, הלוא היא הארוחה. אלה אינם אירועים אינטימיים מטבעם - ככל שמספר האורחים גדול יותר, הרי זה משובח. אבל פעמיים בשנה חלים חגי האהבה, העברי והנוצרי, המקדשים מפגש אינטימי בשניים.

החג העברי, ט"ו באב, נחגג בשיא הקיץ בחוצות. יום ולנטיין הקדוש, קורץ מחומרים אחרים. הוא נחגג באמצע החורף, כשמעונן וגשום. הקור דורש קצב אחר, רגוע ואינטימי. זו הזדמנות לאכילה רומנטית מצלחת משותפת לצד לגימת יין משובח.

את האלכוהול אפשר ורצוי לשלב גם במנות עצמן. הוא מדגיש טעמים ומתאים במיוחד לתבשילי קדירה ונזידים בימי החורף הקרים. לכבוד חג האוהבים לפניכם ארוחה לשניים, קלה להכנה, צבעונית, שופעת אלכוהול ורגעים קטנים של קרבה. אפשר ורצוי להכין מראש את מרבית שלבי הארוחה, כך שבעיצומה אפשר יהיה לפטפט ולהתרגש. *

לבבות ויסקי ושוקולד

ויסקי תורם את טעמו העשיר לשוקולד מריר ויוצר קינוח קלאסי, משכר, נימוח ואלגנטי. אשר לצורת הלבבות, אל תחששו מקצת קיטש ביום ולנטיין

100 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר משובח (לפחות 60% מוצקי קקאו, אבל לא יותר מ-70%)

רבע כוס סוכר

2 כפות ויסקי

2 ביצים בטמפרטורת החדר

כף וחצי קמח תופח, קורט מלח וכף אבקת קקאו משובחת מנופים יחד במסננת דקה

לרוטב:

רבע כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה

30 גרם שוקולד מריר

2 כפיות ויסקי

אופציה: קורט צ'ילי אדום גרוס

הכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

ממיסים, בסיר המונח בתוך סיר עם מים רותחים (בן מרי), חמאה, שוקולד וסוכר עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מסירים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים ויסקי.

בקערת המיקסר מקציפים את הביצים במשך 10 דקות. מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים בזהירות את תערובת השוקולד המצוננת.

מוסיפים ידנית את תערובת הקמח לבלילה ומערבבים מעט מאוד. אם נדמה לכם שעדיין יש גושים או שהבלילה לא אחידה, אל דאגה.

אופים בתבנית סיליקון בצורת לבבות (או בכל תבנית מאפינס אחרת) במשך 12 דקות. לבבות השוקולד נשמרים היטב בקופסה סגורה 4-5 ימים ובמקרר אפילו יותר. מומלץ להוציא מהמקרר לפחות שעה לפני הארוחה. הם טעימים יותר בטמפרטורת החדר.

לרוטב:

מבשלים שמנת מתוקה, מסירים מהאש מעט לפני הרתיחה. מוסיפים שוקולד מריר ומערבבים היטב. מוסיפים כף ויסקי, מערבבים ומזליפים את הרוטב החמים מעל הלבבות. אפשר להכין מראש ולחמם מעט לפני ההגשה.

טעימה

הדובדבן שבקצפת

דובדבני הבר האיטלקיים "אמרנה" מלאים בטעם חמוץ-מתוק, צבעם בורדו עמוק ומרקמם מדויק. ברוב המקרים פירות משומרים מתרככים ומאבדים את אופיים בתהליך השימור. לא כך במקרה של דובדבני אמרנה - אלה משביחים בעת תהליך השימור בסוכר ובאלכוהול. הם מיוצרים באיטליה מ-1905 ומאז לא השתנה דבר בתהליך ייצורם.

מומלץ להניח דובדבן אמרנה בכוס שמפניה, להוסיף כפית גדושה מהם לגלידת וניל או לערבב אותם ביוגורט עזים חמצמץ. אל תוותרו גם על הנוזל הסמיך והמתוק שבו מושרים הדובדבנים: הוסיפו כף ממנו לרטבים לסלט, לטעם חמוץ-מתוק וצבע בורדו עמוק. בונוס נוסף: הם מגיעים בצנצנת פורצלן יפהפייה.

43 שקלים לצנצנת בת 230 גרם. להשיג ברשת מסעדות "ג'ויה", ברשת "ספייסס", בשוק האיכרים בנמל תל אביב ובמעדניות.

הכנה:

מניחים בתבנית התנור נייר אפייה ומעליו מניחים את הדגים. ממלאים כל דג ב-3 פרוסות לימון וכמה קוביות עגבנייה.

בוזקים כף שמן זית ומעט מלח גס. מניחים מעל הדגים פרוסות שומר ופרוסות לימון וקושרים אותם בעדינות בחוט אפייה (חוט תפירה לבן יספק בהחלט).

מפזרים סביב הדג את פרוסות השומר והלימון הנותרות ואת קוביות העגבנייה. עד לשלב זה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר, עטוף בניילון נצמד.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מזליפים מעל הדגים וסביבם 3 כפות שמן זית, מלח גס, פלפל שחור ועראק. אופים כ-20 דקות. מגישים עם סלט.

סלט לבבות חסה, אנדיב וגבינת רוקפור ברוטב קמפרי אשכוליות

הקמפרי משתלב נהדר עם המרירות העדינה של האנדיב והחריפות המעקצצת של הרוקפור. אפשר להוסיף יותר סילאן לקבלת סלט מתקתק ופחות מריר

לבבות חסה ערבית, החלקים הפנימיים בלבד, שטופים היטב ומיובשים

אנדיב פרוס לרוחבו לרצועות דקות

50 גרם גבינת רוקפור או גבינת עזים לבנה

מעט פקאנים (אפשר מסוכרים) שבורים ביד

רוטב קמפרי אשכוליות

3 כפות שמן זית

כף חומץ יין שרי או מיץ לימון

כף קמפרי

כף מיץ אשכוליות אדומות

כפית סילאן

מעט מלח

הכנה:

מניחים בצלחת הגשה את לבבות החסה השלמים ומעליהם את רצועות האנדיב. מפוררים מעל גושים עדינים של גבינת רוקפור ופקאנים.

מערבבים היטב את חומרי הרוטב בצנצנת סגורה. יוצקים מעל הסלט ומגישים מיד.

מרק בלאדי מרי
לימור לניאדו תירו

מרק בלאדי מרי

המשקיענים מוזמנים לסנן את המרק תוך ערבוב בכף עץ לקבלת מרק חלק וקטיפתי, כיאה לחגיגה אמיתית

6 עגבניות בשלות וחצויות

חצי ראש שום (חצוי לאורך, השתמשו בחצי התחתון, שבו השורש מאגד את שיני השום)

1 ראש סלרי קטן קלוף וחצוי לשניים

1 בצל קטן

3 כפות שמן זית

רבע כפית מלח גס

רבע כפית פלפל שחור גרוס

רבע כפית סוכר חום

2 ענפי סלרי אמריקאי חתוכים לפיסות עבות

2 כפות שמן זית

כוס מים רותחים

כף וודקה

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

להגשה:

קרוטונים

מקל סלרי אמריקאי

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מניחים בתבנית התנור עגבניות, שום, סלרי קלוף ובצל בקליפתו. מוסיפים שמן זית, מלח גס, פלפל שחור וסוכר. אופים במשך שעה. מצננים 10 דקות.

מקלפים את העגבניות והבצל מעל התבנית. סוחטים היטב את השום עד שבשרו ייצא מהקליפה. מותירים את הנוזלים בתחתית התבנית.

מחממים בסיר רחב 2 כפות שמן זית ומטגנים את הסלרי כ-5 דקות. מוסיפים את הירקות הקלויים כולל המיצים שנשארו בתחתית. מוסיפים כוס מים רותחים ומבשלים עם מכסה 20 דקות.

לקראת סוף הבישול מוסיפים וודקה ומבשלים 2 דקות עם מכסה פתוח. טוחנים היטב בעזרת בלנדר ידני.

מחממים שוב לפני ההגשה. מוזגים לקערות אישיות ומקשטים עם מקל סלרי, קרוטונים ומעט שמן זית. מומלץ ללגום לצד כוסית וודקה קפואה.





תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו