בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תשכחו מאוזני המן: 6 מתכונים שיהפכו את פורים לחג גם למבוגרים

שישה דברים שכיף לקבל במשלוח מנות

תגובות

 

תערובת אגוזים, גרעינים ופרג לסלט

חומרים: 250 גרם של תערובת פקאן, קשיו, שקדים, אגוזי מלך, שומשום לבן ושחור, גרעיני דלעת, גרעיני חמניות ופרג 20 גרם חמאה מומסת חצי כפית פפריקה מתוקה רבע כפית גרגירי כוסברה טחונים קורט פפריקה חריפה כפית סוכר חום כהה כפית מלח

 

הכנה: קולים את תערובת האגוזים כ-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מערבבים וממשיכים לקלות עוד 5 דקות.

ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את התבלינים למשך חצי דקה.

מסירים מהאש ומערבבים את האגוזים עם החמאה והתבלינים. נפלא מעל סלט חסה עם גבינת עזים רכה.

 

ריבת תפוזים סיניים

ריבה בעלת צבע עז ומרקם סמיך. מתאימה במיוחד להעשרת בצקי עוגות ומשרי עוף בגריל או לצד לחם לבן ופריך מרוח בחמאה צהובה.

 

חומרים: ק"ג תפוזים סיניים 500 גרם סוכר לבן חצי כוס מיץ תפוזים מיץ וגרידה מלימון אחד

הכנה: שוטפים היטב את התפוזים עם מים וסבון (להורדת שכבת הריסוס מהקליפה). חוצים אותם לשניים, לאורכם. מכניסים לסיר, ממלאים במים, מביאים לרתיחה ומסננים. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. תהליך זה ינטרל את המרירות שבטעם הקליפה.

מעבירים לסיר את התפוזים המסוננים. מוסיפים סוכר, מיץ תפוזים, מיץ לימון וגרידתו. מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה, עד להסמכה. מעבירים לצנצנת מעוקרת ומאחסנים במקרר.

 

עוגיות שוקולד לבן, חמוציות ופרג

חומרים (כ-30 עוגיות): 125 גרם חמאה רכה 50 גרם סוכר חום בהיר 2 כפות דבש 1 ביצה מעט מלח 250 גרם קמח 2 כפות אבקת קקאו 150 גרם שוקולד לבן 2 כפות שמנת מתוקה 2 כפות פרג שלם 2 כפות חמוציות ממותקות ברכז תפוחים

 

הכנה: בקערת מערבל חשמלי, עם וו גיטרה, מערבלים את החמאה והסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים דבש, ביצה ואת תערובת החומרים היבשים. מערבלים מעט מאוד. אם הבצק פרורי ולא דביק אפשר להוסיף כף מים קרים. יוצרים דיסקית שטוחה מהבצק, על גבי ניילון נצמד מקומח קלות, עוטפים היטב ומקררים שעתיים לפחות.

מחממים תנור ל-170 מעלות. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מ"מ. קורצים עיגולי עוגייה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 12 דקות ומצננים.

מחממים שמנת מתוקה עד לרתיחה, יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים היטב, עד לקבלת קרם אחיד. מברישים את פני העוגייה בשוקולד הלבן, מפזרים פרג וחמוציות. מצננים.

 

לימקווט כבוש

חומרים (כ-2 צנצנות): חצי ק"ג לימוקווט מלח גס שמן זית

 

הכנה: פורסים את הלימקווט, מניחים פרוסות בצנצנת מעוקרת ומעל כל שכבה בוזקים מעט מלח גס. ממלאים את הצנצנת עד שפתה בשכבות של לימונים ומלח.

לוחצים מעט להגרת מיץ הלימון מתוך הפרוסות, למילוי הצנצנת לפחות עד חצייה. ממלאים את החלל הנותר בשמן זית עד לשפת הצנצנת. שומרים במקום אפל וקריר שבוע.

 

מאפינס פרג ריקוטה ותפוז סיני

מאפינס תפוחים ונימוחים. מרקמם רך ועדין בזכות גבינת הריקוטה ויש להם עוקץ מפתיע בזכות הריבה והפרג. חשוב להבריש את פני המאפינס בנוזלי הריבה, כדי שיישארו עסיסיים ליומיים-שלושה

 

חומרים (18 יחידות): 140 גרם חמאה רכה כוס (200 גרם) סוכר גרידת תפוז 2 ביצים 250 גרם גבינת ריקוטה 100 גרם (חצי כוס) ריבת תפוזים סיניים או תפוזים (לקצוץ את הפירות) 50 מ"ל מיץ תפוזים 100 מ"ל שמנת מתוקה כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח מנופה קורט מלח 70 גרם פרג טחון טרי 2 כפות ריבת תפוזים, ללא פרי

הכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבלים חמאה, סוכר וגרידת תפוז במערבל חשמלי, עד לקבלת מרקם תפוח וקרמי. מוסיפים ביצה אחר ביצה, עד לקבלת תערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים גבינת ריקוטה וריבת תפוזים. מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים אותם בשני סבבים, יחד עם מיץ התפוזים והשמנת המתוקה. מערבבים מעט. יוצקים לתבנית שקעים או למנג'טים גדולים ואופים 25 דקות. מברישים את פני המאפינס בעודם חמימים בנוזל ריבת התפוז.

 

וודקה וניל ופרחי היביסקוס

מגישים צייסר וודקה קפוא בתחילת מסיבת הפורים, והעיר צוהלת ושמחה

 

חומרים: ליטר וודקה 2 מקלות וניל 3 פרחי היבסקוס מיובשים (להשיג בחנויות תבלינים)

הכנה: משרים את החומרים יחד בבקבוק חתום במקפיא. הוודקה תהיה במיטבה לאחר שבוע.

 

limortiroche@gmail.com

עוד מתכונים מומלצים של לימור לניאדו תירוש בבלוג "מטבח מקומי".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו