מתכונים לפיקניק כהלכתו
פיקניק משודרג דורש התארגנות. מיצאו מקום מוצל בחיק הטבע, הרחק משאון הכביש, והכינו מאכלים שטעימים כשהם קרים
מקורה של המלה "פיקניק" בצרפתית; "piquer" פירושה ללקט. פיקניק צרפתי מסורתי הוא ספונטני, ללא הכנות מרובות: קונים כיכר לחם טרייה בבולנג'רי מקומי, בוחרים בקבוק יין, יוצאים לטבע, קוטפים, מלקטים ונהנים מאסופת הרגע. היום, אם נצא לטבע הישראלי לליקוט חומרי מזון, נחזור מורעבים.
פיקניק ישראלי, לפיכך, מורכב בעיקר ממנגל, סלטים מוכנים מהמרכול, שאריות מהארוחה של אתמול, מטקות ושש-בש על ספסל עץ של קק"ל - קרוב מדי לספסל השני, סמוך מדי לכביש. על הצל מופקדים עצי אורן עם שרף דביק. פיקניק משודרג דורש התארגנות. מיצאו מקום מוצל בחיק הטבע, הרחק משאון הכביש, והכינו מאכלים שטעימים כשהם קרים. פיקניק כהלכתו מורכב מחומרי גלם יציבים אשר אינם מושפעים מטלטלת הנסיעה ומחום השמש. למשל סלטי קטניות, תפוחי אדמה ואורז.
למנה עיקרית אפשר להשקיע בנתח רוסטביף קר, פרוס לפרוסות דקיקות, שייאכל לצד חרדל, מלפפונים חמוצים, צנצנות כבושים של ירקות העונה, ממרחים וגבינות עזים מיושנות. לקינוח אפשר לאכול פירות (לא חתוכים לסלט), עוגות בחושות ועוגיות מבצק פריך. במרחק שעת נסיעה ממרכז הארץ האוויר צלול, השמים כחולים כמו בציור והתיאבון בריא. כל מה שצריך הוא להניח מחצלת וכריות על החול, לבשל קפה שחור בפינג'אן נחושת ולכרסם אוכל מחומרי גלם מקומיים בטעם מדברי.
עלי גפן סוריים ברוטב חמוץ-מתוק
עיג'ה - חביתה עם פטרוזיליה ובצל ירוק
סלט תפוחי אדמה, ביצים ופלפלים קלויים
סלט גרגירי חומוס וירקות צלויים