בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סיפור הסינדרלה של דלעת ערמונים

היא לא דלעת וגם לא ערמון, אבל דלעת ערמונים היא פיתוח ישראלי שמשמח את החך ומחמם את הלב

4תגובות
לימור לניאדו תירוש

זהו האביב השלישי ברציפות שבו מגיעה לשווקים דלעת ערמונים - והשמחה רבה. דלעת ערמונים היא פרי פיתוח ישראלי מקורי, שצמח משיתוף פעולה בין ד"ר הרי פריס גנטיקאי מומחה לדלועים ממכון וולקני, לבין חברת אוריג'ין זרעים המפתחת ומשווקת זרעים ממשפחת הדלועיים בארץ ובעולם.

דלעת ערמונים היא תוצר של הכלאה גנטית במשפחת הדלועיים, אך למעשה היא אינה דלעת ואין בה גנטיקת ערמון. מבחינה בוטנית, זהו למעשה קישוא בצורת כדור מפולח, בעל קליפה ירוקה קשה וציפה כתומה מתוקה המשווים לו אופי של דלעת. פיתוחה של דלעת הערמונים החל מקישוא נטול טעם בעל מרקם מימי,Acorn Squash . לאחר שנים של ניסיונות לשפרו, הגיעו במכון וולקני לירק חדש לחלוטין - נפלא בטעמו, בצבעו ובמרקמו.

טעמה של דלעת ערמונים מתוק יותר משל כל דלעת אחרת ובעל אופי ומרקם סמיך כשל ערמונים קלויים. אם רכשתם דלעת כזאת וגיליתם שתוכנה צהוב-חיוור, ייתכן שזהו חיקוי לא מוצלח. הדלעת החקיינית אינה מתוקה כשל הדלעת המקורית ואין בה טעם ערמוני מובהק. תוצרת מקורית גדלה בקדש ברנע, גבעת השלושה, עין הבשור, עמק בית שאן וחצבה.

דלעת ערמונים קלה לעיכול, דלה בקלוריות, מכילה ברזל, ויטמין B, בטא קרוטן וסידן. עונתה מתחילה בראשית האביב ותמה בסוף הקיץ. חיי המדף שלה ארוכים - היא שומרת על טעמה ומרקמה היציב למשך שבעה שבועות מיום הקטיף, ללא קירור. מומלץ לאחסן אותה בצל בטמפרטורת החדר.

דלעת ערמונים משביחה סלטים, תוספות חמות כגון אורז, קוסקוס, אנטיפסטי ותבשילי בשר. לא חייבים לקלף אותה, מספיק לחתוך אותה לפלחים, לרוקן את הגרעינים והסיבים הפנימיים ולצלות בתנור חם למשך רבע שעה. בתוספת גבינות עזים טובות ואגוזים, היא תשדרג כל ארוחה.

אם מקלפים אותה, יש להצטייד בסכין חד. אפשר להקל על פעולת הקילוף על ידי בישול של חמש דקות במיקרוגל או במים רותחים.

דלעת ערמונים צלוייה עם פרמזן ועלי ריג'לה

סלט גרגירי כוסמין עם דלעת ערמונים ופטריות

ממרח דלעת ערמונים וטחינה גולמית

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו