סיפור הסינדרלה של דלעת ערמונים

היא לא דלעת וגם לא ערמון, אבל דלעת ערמונים היא פיתוח ישראלי שמשמח את החך ומחמם את הלב

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דלעת ערמונים צלויה עם פרמזן וריג'לה
דלעת ערמונים צלויה עם פרמזן וריג'להצילום: לימור לניאדו תירוש

זהו האביב השלישי ברציפות שבו מגיעה לשווקים דלעת ערמונים - והשמחה רבה. דלעת ערמונים היא פרי פיתוח ישראלי מקורי, שצמח משיתוף פעולה בין ד"ר הרי פריס גנטיקאי מומחה לדלועים ממכון וולקני, לבין חברת אוריג'ין זרעים המפתחת ומשווקת זרעים ממשפחת הדלועיים בארץ ובעולם.

אם רכשתם דלעת כזאת וגיליתם שתוכנה צהוב-חיוור, ייתכן שזהו חיקוי לא מוצלח. הדלעת החקיינית אינה מתוקה כשל הדלעת המקורית ואין בה טעם ערמוני מובהק. תוצרת מקורית גדלה בקדש ברנע, גבעת השלושה, עין הבשור, עמק בית שאן וחצבה.

דלעת ערמונים קלה לעיכול, דלה בקלוריות, מכילה ברזל, ויטמין B, בטא קרוטן וסידן. עונתה מתחילה בראשית האביב ותמה בסוף הקיץ. חיי המדף שלה ארוכים - היא שומרת על טעמה ומרקמה היציב למשך שבעה שבועות מיום הקטיף, ללא קירור. מומלץ לאחסן אותה בצל בטמפרטורת החדר.

דלעת ערמונים משביחה סלטים, תוספות חמות כגון אורז, קוסקוס, אנטיפסטי ותבשילי בשר. לא חייבים לקלף אותה, מספיק לחתוך אותה לפלחים, לרוקן את הגרעינים והסיבים הפנימיים ולצלות בתנור חם למשך רבע שעה. בתוספת גבינות עזים טובות ואגוזים, היא תשדרג כל ארוחה.

אם מקלפים אותה, יש להצטייד בסכין חד. אפשר להקל על פעולת הקילוף על ידי בישול של חמש דקות במיקרוגל או במים רותחים.

דלעת ערמונים צלוייה עם פרמזן ועלי ריג'לה

סלט גרגירי כוסמין עם דלעת ערמונים ופטריות

ממרח דלעת ערמונים וטחינה גולמית

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ