מתכונים

רימון מוסיף המון

עונת הרימונים בעיצומה וזה הזמן להכין תרכיז רימונים ביתי, שמככב במטבחי הלבנט וכמובן טעים ובריא יותר מזה המשומר

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רימונים
מוסיפים המוןצילום: לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו-תירוש

עונת הרימון קצרה יחסית ונמשכת שלושה חודשים בשנה - תחילתה בספטמבר וסופה בנובמבר. בפרי הרימון אגור טעם חמוץ-מתוק מאוזן להפליא, הוא עסיסי וניחוחו משכר. עוד בימים קדומים נהגו עמי המזרח התיכון לשמר את מיץ הפרי כסירופ סמיך ועז טעם. גם כיום נעשה שימוש תדיר בתרכיז רימון במשך כל השנה. תרומתו משמעותית במטבחי הלבנט השונים, שבהם הוא משמש לתיבול מאכלים ותבשילים אין-ספור. תרכיז רימונים מעשיר בטעמו ובצבעו הבורדו העמוק תבשילי עוף ובשר, ממולאים, מאפי בצק כמו לחמאעג'ון, סלטים ומשקאות צוננים.

הכנת תרכיז רימון ביתי היא משימה פשוטה יחסית ומתגמלת. סוחטים במסחטה ידנית (כמו בדוכני המיץ ובקיוסקים) מיץ רימון טרי מגרגירי רימון מתוקים, ומבשלים אותו עם סוכר ומעט מיץ לימון, על להבה נמוכה, עם מכסה פתוח לצמצום הנוזלים, עד לקבלת סירופ כהה וסמיך. אמנם אפשר לרכוש תרכיז רימונים מוכן בכל מרכול, אך הוא מכיל חומרים משמרים מיותרים. זאת ועוד, רוב התרכיזים המוכנים עשויים מרימון חמוץ ולכן הם עתירים בסוכר לבן. תרכיז רימונים ביתי, העשוי ממיץ רימון מתוק, יכיל יותר סוכר פרי, הבריא יותר, ובאופן יחסי פחות סוכר לבן.

תרכיז רימונים ביתי, הסגור היטב בצנצנת מעוקרת, יישמר היטב במקרר למשך שנה. במטבח הישראלי החדש תרכיז רימונים יכול להחליף חומץ או מיץ לימון ברטבים לסלטים רעננים, להעשרת טחינה ביתית, בתיבול סלטי סלק ומנגולד, בתוך משרה לפרגיות בגריל או עוף בתנור, להעשרת רוטב עגבניות לפסטה, לתבשילי קציצות חמצמצים ולנזידי חורף מבשר טלה. מרענן לשלב מעט תרכיז רימונים במשקאות צוננים עם קרח ונענע, ובתוך משקאות אלכוהוליים לבנים כמו עראק או וודקה עם מעט לואיזה רעננה וגרגירי רימון אדומים.

תרכיז רימונים ביתי

תרכיז רימונים
צילום: לימור לניאדו תירוש

טאג'ין עוף בזעפרן ותרכיז רימונים

טאג'ין עוף בזעפרן ותרכיז רימונים

קבב עם סלסה של עגבניות ותרכיז רימונים

קבב עם סלסה של עגבניות ורכז רימונים
קבב עם סלסה של עגבניות ורכז רימוניםצילום: לימור לניאדו תירוש

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ