בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אבקת אלים שחורה - מתכונים עם פולי קקאו

בשונה מרוב מזונות העל, את פולי הקקאו האורגניים קל לשלב במאפים ובתבשילים הרגילים, ולזכות בטעם משובח וגם ביתרונות הבריאותיים

תגובות

"מזון על", או "סופר פוד" הוא מושג המתאר מיני מזונות שונים, העשירים במרכיבים בריאים הטובים לגופינו, בכמות גדולה בהרבה מן המזונות שאנו רגילים לאכול. ברשימה זאת יש מספר מצומצם יחסית של מזונות (גוג'יברי, אלוורה, אסאי, ספירולינה, מאקה ועוד), אשר רובם אינם נמצאים כלל בשום מאכל, משקה, או חטיף שאנו אוכלים ביומיום.

קשה לצרוך מזון על באופן שאליו הורגלנו, כך שיתמזג עם המאכלים שאנו מבשלים ואופים, ויהווה מרכיב עיקרי, או משני, בהם. הקושי נובע ממספר גורמים: טעמם החריג והלא מוכר שקשה לשלבו במאכלים, או במאפים ביתיים, זמינותם המצומצמת (ניתן להשיגם רק בחנויות טבע) ומחירם הגבוה. לכן, אם בהם חשקה נפשנו, יש לצרוך אותם בתוך משקאות, לערבבם בתוך שייקים, או להכניסם למאכלים באופן מודע ויזום.

פולי הקקאו שנחשבים עוד מקדמא דנא כמזון אלים הם בין היחידים שניתן להכניסם למאכלים באופן כזה שטעמם לא ישנה את אופי המנה. למעשה, ניתן להמיר כל מתכון, עוגה, או קינוח שמכיל אבקת קקאו באבקת פולי קקאו. ברוב חנויות הטבע אפשר לרכוש פולי קקאו אורגניים (Raw Cacao) שגרוסים לשבבים גדולים. אלה עשויים מפולי קקאו שלא חוממו, לא עובדו וגודלו בגידול נטול כימיקלים. לקבלת אבקת קקאו בריאה יותר מאבקת קקאו רגילה, יש לטחון את שבבי הקקאו במטחנת תבלינים, או במטחנת קפה ביתית. לאחר הטחינה חשוב לנפותם במסננת דקה, כדי לקבל אבקת קקאו במרקם עדין.

טעמה של אבקה זו משובח, ויש בו נוכחות שוקולדית מובהקת ומרירות קלה. לאחר ניסיונות בישול ואפייה רבים, הטעם המריר בתוך מאפים וקינוחים אינו מורגש כלל. הבדל נוסף בין אבקת קקאו ביתית אורגנית לזו הנמכרת במרכולים היא העובדה שהאבקה האורגנית מכילה גם חמאת קקאו, העשירה בנוגדי חמצון.

אם כן, נשאלת השאלה למה לטרוח בהכנת אבקת קקאו ביתית? ובכן, לפי נתונים ופרסומים רבים, פולי הקקאו הלא מעובדים מגבירים את יכולת החשיבה והזיכרון, יש בהם מרכיבים שעוזרים לאזן את רמת הסוכר וזרימת החמצן בדם. הם עשירים בוויטמין C, ברזל, סידן ואבץ. הם מרוממים את מצב רוחנו על ידי העלאת רמת הסרטונין בגוף. הם מהווים מקור ראשון במעלה, עד כמה שידוע כיום, למגנזיום (המינרל החסר ביותר בתזונה כיום), מסייעים לשחרור שרירים, בניית עצמות, חיזוק המערכת החיסונית, הפחתת תיאבון והקלה על תהליכי העיכול בגוף. יש הטוענים שפולי קקאו מכילים את כמות נוגדי החמצון הגדולה ביותר מבין כל המזונות בעולם.

חשוב לציין שחימום האבקה במתכונים שדורשים אפייה הורס חלק מן המרכיבים הבריאים, אך למרות זאת, שימוש באבקה הביתית בריא ועדיף הרבה יותר בהשוואה לאבקה שאליה הורגלנו.

למתכוני הקקאו לחצו על הקישורים:

מתכון של לחם פולי קקאו

מתכון לחמניות פולי קקאו עם ערמונים מסוכרים וצימוקים

מתכון עוגת פולי קקאו עם שזיפים בתה וקוניאק

limortiroche@gmail.com



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו