שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מתכון: לחמניות קקאו עם ערמונים מסוכרים וצימוקים

לחמניות מתקתקות שאהובות על ילדים ומבוגרים כאחד

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לימור לניאדו תירוש

לחמניות אהובות על ילדים ומבוגרים כאחד. לשם הגיוון, ניתן להמיר את הערמונים באגוזי מלך ואת הצימוקים בדבלים קצוצים. אם רוצים לחמניות שוקולד מוסיפים 70 גרם שוקולד מריר קצוץ במקום ערמונים וצימוקים.

חומרים (ל-9 לחמניות):

  • 150 גרם (כוס+כף) קמח שטיבל לבן מספר 2 מנופה
  • 150 גרם (כוס+כף) קמח כוסמין לבן מנופה
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 180 מ"ל מים מינרלים בטמפ' החדר
  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר קנים, או סוכר לבן
  • כפית וחצי מלח
  • 30 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • כף פולי קקאו טחונים ומנופים, או אבקת קקאו
  • 50 גרם ערמונים מסוכרים מסוננים וקצוצים (ניתן גם לרכוש מוכנים)
  • 50 גרם צימוקים שחורים קטנים

להברשה:

  • חלמון טרוף

הכנה:

שמים בקערת מערבל חשמלי את שני סוגי הקמח, שמרים, מים וסוכר ומערבלים עם וו הלישה במהירות נמוכה למשך 5 דקות. מוסיפים חמאה ומלח, מגבירים את מהירות המערבל למהירות בינונית וממשיכים בלישה עוד 5 דקות. מוסיפים אבקת קקאו, ערמונים וצימוקים ולשים עוד דקה. לשים מעט ביד עד שכל החומרים נבלעו בבצק. מגלגלים לכדור ומעבירים לקערה מקומחת, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. בקיץ מומלץ להתפיח בחדר מוצל ולא ממוזג ובחורף בתנור אפיה מחומם ל-40 מעלות להתפחה לעשר הדקות הראשונות, ולאחר מכן להשאיר בתנור מכובה. בדרך כלל משך ההתפחה נמשך בין חצי שעה לשעה.

בעזרת סכין חדה חותכים את הכדור לשלוש רצועות ארוכות ושוות וכל רצועה לשלושה חלקים שווים. כך מתקבלות תשע פיסות בצק שוות בגודלן. מגלגלים בעדינות לכדורים ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

מכסים במגבת ומתפיחים למשך חצי שעה. מחממים תנור ל-230 מעלות. מניחים תבנית עם כוס מים רותחים בתחתית התנור, מברישים את פני הלחמניות בחלמון טרוף, חורצים עם סכין שלושה חריצים בעומק חצי ס"מ לאורך הלחמנייה ואופים למשך 17 דקות.

לחמניות קקאו עם ערמונים מסוכרים וצימוקים
לחמניות קקאו עם ערמונים מסוכרים וצימוקיםצילום: לימור לניאדו תירוש

עוד מאפים מומלצים: עוגיות שוקולד צ'יפס בריאות | מאפינס פולנטה עם גבינה כחולה | פיצה גבינת עזים | חלה רכה לסופ"ש עם טוויסט

לכל המתכונים>>>

תגובות