בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לריבת חבושים

ריבת חבושים במקרר היא אוצר בצנצנת. הדרך הטעימה מכולן היא למרוח אותה מעל בגט טרי עם חמאה, טחינה גולמית או ריקוטה - אך נפלא גם להוסיפה לתבשילי קדירה מתקתקים, עוגות בחושות, לפתן פירות וגלידות

3תגובות

חומרים:

5 חבושים גדולים (1 ק"ג לאחר גלעון)

חצי לימון

4 כוסות מים

כוס וחצי (300 גרם) סוכר

מקל קינמון

הכנה:

מקרצפים עם ספוגית נקייה את קליפת החבושים משאריות הפלומה האפורה-חומה (רובה נושרת בזמן הבשלת הפרי). חותכים לרבעים, מזליפים מיץ לימון ומגלענים.

מניחים את פלחי החבושים בסיר בינוני עם ארבע כוסות מים, מרתיחים ומבשלים ללא מכסה רבע שעה. בעזרת כף מחוררת מוציאים את פלחי החבוש למסננת.

מצננים, מסירים את הקליפה ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ או לקוביות בינוניות.

בזמן צינון החבושים ממשיכים לבשל את מי בישול החבושים עד צמצומם לכדי 2 כוסות. מוסיפים סוכר ומקל קינמון ומבשלים 10 דקות. מוסיפים לסיר את פרוסות החבוש ומבשלים על אש בינונית, לא מכוסה, חצי שעה. מנמיכים ללהבה קטנה מאוד, מכסים ומבשלים שעתיים. מערבבים מפעם לפעם כדי שהחבושים לא יידבקו לתחתית הסיר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו