מתכון לריבת חבושים

ריבת חבושים במקרר היא אוצר בצנצנת. הדרך הטעימה מכולן היא למרוח אותה מעל בגט טרי עם חמאה, טחינה גולמית או ריקוטה - אך נפלא גם להוסיפה לתבשילי קדירה מתקתקים, עוגות בחושות, לפתן פירות וגלידות

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה

חומרים:

5 חבושים גדולים (1 ק"ג לאחר גלעון)

חצי לימון

4 כוסות מים

כוס וחצי (300 גרם) סוכר

מקל קינמון

הכנה:

מקרצפים עם ספוגית נקייה את קליפת החבושים משאריות הפלומה האפורה-חומה (רובה נושרת בזמן הבשלת הפרי). חותכים לרבעים, מזליפים מיץ לימון ומגלענים.

מניחים את פלחי החבושים בסיר בינוני עם ארבע כוסות מים, מרתיחים ומבשלים ללא מכסה רבע שעה. בעזרת כף מחוררת מוציאים את פלחי החבוש למסננת.

מצננים, מסירים את הקליפה ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ או לקוביות בינוניות.

בזמן צינון החבושים ממשיכים לבשל את מי בישול החבושים עד צמצומם לכדי 2 כוסות. מוסיפים סוכר ומקל קינמון ומבשלים 10 דקות. מוסיפים לסיר את פרוסות החבוש ומבשלים על אש בינונית, לא מכוסה, חצי שעה. מנמיכים ללהבה קטנה מאוד, מכסים ומבשלים שעתיים. מערבבים מפעם לפעם כדי שהחבושים לא יידבקו לתחתית הסיר.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ