בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: עוגת חבושים עם טחינה גולמית וסילאן

2תגובות

חומרים:

כוס וחצי (250 גרם) ריבת חבושים מסוננת

2 כפות מסירופ ריבת החבושים

100 גרם חמאה

100 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר

2 ביצים

חצי כפית תמצית וניל

100 גרם קמח

כפית וחצי אבקת אפייה

קורט מלח

2 כפות טחינה גולמית

כף סילאן

הכנה:

משמנים במעט חמאה תבנית לאינגליש קייק בגודל 22x11 ס"מ, שחלקה החיצוני רחב מהפנימי.

בתחתית התבנית מסדרים שתי שכבות צפופות של פרוסות ריבת חבושים ומזליפים מעל סירופ ריבת חבושים.

בקערת מערבל חשמלי מערבלים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים ביצה אחר ביצה ומערבלים.

מנפים יחד את החומרים היבשים. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים וניל ותערובת חומרים יבשים. מערבלים מעט ויוצקים מעל הריבה.

מזליפים מעל הבצק טחינה גולמית ומעליה סילאן. בעזרת שיפוד עץ או מקל סיני מחדירים בעדינות את הטחינה והסילאן לבצק (בתנועות סיבוביות, בדומה לעוגת שיש).

אופים 40 דקות. מוציאים מהתנור ואחרי 20 דקות הופכים על צלחת הגשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו