עוגת חבושים, טחינה גולמתי וסילאן
עוגת חבושים, טחינה גולמתי וסילאןצילום: לימור לניאדו תירוש

חומרים:

כוס וחצי (250 גרם) ריבת חבושים מסוננת

2 כפות מסירופ ריבת החבושים

100 גרם חמאה

100 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר

2 ביצים

חצי כפית תמצית וניל

100 גרם קמח

כפית וחצי אבקת אפייה

קורט מלח

2 כפות טחינה גולמית

כף סילאן

הכנה:

משמנים במעט חמאה תבנית לאינגליש קייק בגודל 22x11 ס"מ, שחלקה החיצוני רחב מהפנימי.

בתחתית התבנית מסדרים שתי שכבות צפופות של פרוסות ריבת חבושים ומזליפים מעל סירופ ריבת חבושים.

בקערת מערבל חשמלי מערבלים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים ביצה אחר ביצה ומערבלים.

מנפים יחד את החומרים היבשים. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים וניל ותערובת חומרים יבשים. מערבלים מעט ויוצקים מעל הריבה.

מזליפים מעל הבצק טחינה גולמית ומעליה סילאן. בעזרת שיפוד עץ או מקל סיני מחדירים בעדינות את הטחינה והסילאן לבצק (בתנועות סיבוביות, בדומה לעוגת שיש).

אופים 40 דקות. מוציאים מהתנור ואחרי 20 דקות הופכים על צלחת הגשה.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ