בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: עוף עם ריבת חבושים, שומר ולימונים

תגובות

חומרים (8 מנות):

עוף שלם או שני עופיונים שטופים היטב ומיובשים

200 גרם (כוס וכף גדושה) ריבת חבושים מסוננת

שליש כוס שמן זית

2 שיני שום קלופות

4 כפות מיץ לימון

כפית מלח גס

2 כפות סויה

כפית פלפל שחור

רבע כוס יין לבן

חצי כפית פפריקה חריפה

לימון פרוס לרבעים או 4 לימקווט חצויים

3 שומר פרוסים לרבעים או שמיניות

פלפל ירוק חריף

מקל קינמון

צרור תימין טרי קשור בחוט בישול

2 עלי דפנה

חצי ראש שום

3 כפות שמן זית

חצי כפית מלח גס

חצי כפית פלפל שחור

כף פפריקה מתוקה

הכנה:

בבלנדר מרסקים יחד את כל חומרי המשרה.

בסיר שנכנס לתנור או בתבנית צלייה בעלת מכסה הרמטי מניחים את העוף, מושחים אתו היטב מכל צדדיו בחומרי המשרה ומשרים ללילה במקרר.

מחממים תנור ל-230 מעלות. מניחים סביב העוף לימונים, רבעי שומר, פלפל ירוק בשלמותו, מקל קינמון, תימין וחצי ראש שום. מזליפים מעל שמן זית ותבלינים. צולים מכוסה 30 דקות.

מנמיכים את החום ל-160 מעלות וצולים שעה.

מנמיכים את החום ל-140 מעלות וצולים שעה נוספת. אם העוף לא קיבל צבע שחום, מגבירים את החום ל-200 מעלות. מסירים את מכסה הסיר או התבנית וצולים עד השחמה (כ-10 דקות). מגישים עם תפוחי אדמה צלויים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו