בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: מאפינס פולנטה גבינה כחולה ובצל ירוק

כוס (140 גרם) קמח, חצי כפית סודה לשתייה, כפית אבקת אפייה, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, קורט גרגירי כוסברה טחונים, קורט אגוז מוסקט, חצי כוס סוכר, 2 מיכלי שמנת חמוצה, ביצה, כוס קמח תירס-פולנטה

תגובות

חומרים (12 מנות):

  • כוס (140 גרם) קמח
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • קורט גרגירי כוסברה טחונים
  • קורט אגוז מוסקט
  • חצי כוס סוכר דמררה
  • 2 מיכלי שמנת חמוצה (400 מ"ל)
  • ביצה
  • כוס קמח תירס-פולנטה
  • חצי כוס שמן זית עדין
  • 3 בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים
  • 60 גרם גבינה כחולה בעלת מרקם יבש, מגוררת- כגון דנה בלו, רוקפור, בלו סטילטון
  • שומשום שחור לזרייה מעל

הכנה:

מערבבים בקערה קמח מנופה, אבקת אפייה, סודה לשתייה, תבלינים וסוכר.
 
בקערה נפרדת מערבבים שמנת חמוצה, ביצה, פולנטה, שמן זית, בצל ירוק ו-40 גרם גבינה כחולה. מניחים בצד לעשר דקות.
 
מאחדים את שתי התערובות ויוצקים לתבנית מאפינס משומנת היטב או למנג'טים המונחים בתוך תבנית השקעים. מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים מעל המאפינס 20 גרם גבינה כחולה, מעט שומשום שחור ואופים 20 דקות. מגישים חמים.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו