בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לכבוד ט"ו בשבט: ארוחה על טהרת השקדים

מרק עדין של בטטות, עוגת פירות מיובשים, עוף בקארי עם חצילים - שלוש מנות שמשלבות את הגרעין עתיר הטעמים והמזין

2תגובות

השקד הוא עץ צנוע מאוד: גודלו ממוצע, תוחלת חייו קצרה יחסית (50 שנה), עליו קטנים ואין לו פאר מיוחד. פריחתו הלבנה-ורודה, הגם שהיא מרהיבה, קצרה. ייחודו של השקד הוא בלבו - הגרעין שלו: לשקד לב נדיב, עתיר טעמים ומזין. השקד היה הגרעין הנפוץ והחשוב ביותר מאז הזמנים העתיקים ונשאר כך עד עצם היום הזה.

השקד פורח בטרם הנצו עליו, לפני בוא האביב ולפני כל העצים המחדשים את פריחתם. זריזותו מעידה על שקדנותו והיא שהקנתה לו את שמו - שקד. את פרי השקד, המזכיר בצורתו משמש קטן ורזה, אפשר לאכול רק לקראת בוא האביב כאשר הוא צעיר וציפתו עדיין רכה וחמצמצה.

בשווקים נמכרים שני סוגי שקדים: שקד מתוק, שהוא גרעינו של העץ המתורבת; ושקד מר מעץ הבר, שגרעיניו מכילים חומר רעיל (אמיגדלין) ולכן יש להשתמש בו במשורה. לאחר סילוק החלק הרעיל, שקד הבר משמש לייצור ליקר שקדים - אמרטו (נפלא לאפייה), לתמצית שקדים מרים ולבצק מרציפן.

תרומתו של השקד למטבחי אגן הים התיכון משמעותית. הוא מככב בתבשילים ובמאפים חגיגיים רבים. מקוסקוס רויאל וטאג'ינים של עוף וכבש, דרך מרקים אנדולוסיים ועד מיני מאפה עדינים, מרציפנים, עוגות וקינוחים. גם במטבח המזרח האירופאי השתמשו בשקדים מיובאים מאיטליה וצרפת. שם שימש השקד לעוגיית המנדלברויט, לעיטור עוגת דבש, לצימעס ולקינוחים. *

limortiroche@gmail.com

עוגת שקדים ופירות מיובשים לאנשים עסוקים

עוגת שקדים ופירות יבשים
לימור לניאדו תירוש

עוף בקארי עם חצילים ושקדים

לימור לניאדו תירוש

מרק בטטות ושקדים

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו