שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מתכון: שקשוקה עגבניות שרי קלויות

שקשוקה שמנצחת את רוב השקשוקות האדומות. היא דורשת השקעה, אך היא משתלמת

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

מתכון לשקשוקה עגבניות שרי קלויות עם גבינת בופלו עיראקית וקצח

חומרים (6 מנות):

עגבניות קלויות:

צילום: לימור לניאדו תירוש
  • קילו עגבניות שרי (קטנות ככל האפשר) שטופות
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח גס
  • חצי כפית סוכר
  • חצי כפית פלפל שחור

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 4 גבעולי שום צעיר (באורך כ-15 ס"מ, החלק הלבן והירוק בהיר) קצוצים או 2 שיני שום פרוסות
  • כפית וחצי פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • חצי כפית סוכר
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית קימל טחון
  • 6-8 עגבניות בשלות וחלוטות (ללא הקליפה), קצוצות לקוביות קטנות או קופסה וחצי של שימורי עגבניות (600 מ"ל)
  • פלפל ירוק חריף פרוס או שבבי צ'ילי (לפי הטעם)
  • חצי כפית מלח
  • 8 ביצים מופרדות
  • 100 גרם גבינת בופלו עיראקית מגוררת או גבינת פטה טובה
  • רבע כפית קצח
  • כף בזיליקום או פטרוזיליה קצוצים

הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מניחים עגבניות שרי בתבנית תנור, בוזקים מעל שמן זית ותבלינים וצולים עד צמצום הנוזלים והשחמת קליפת העגבניות. הצלייה לוקחת בין שעה וחצי לשעתיים, תלוי בזן העגבנייה ובגודלה.

במחבת עם שמן זית מטגנים למשך דקה פרוסות שום יחד עם כל התבלינים היבשים (חוץ מהמלח). התבלינים "ייפתחו" (יורגש ריח חזק ונעים). מוסיפים עגבניות חלוטות, עגבניות שרי קלויות ופלפל חריף. מבשלים על אש בינונית 20 דקות עם מכסה. ממליחים, מערבבים מעט ומוסיפים את החלבונים. מכסים ומבשלים עד התייצבותם (כ-3 דקות). מוסיפים את החלמונים, מפוררים מסביב גבינה, בוזקים מעט מלח, קצח, בזיליקום או פטרוזיליה ומבשלים ללא מכסה חצי דקה.

מגישים מיד עם חלה טרייה וטחינה לימונית.

עוד מתכונים של לימור לניאדו-תירוש בבלוג מטבח מקומי

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ