בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: פיצה ביתית אולטימטיבית

כך עורכים מסיבת פיצות: בבוקר מכינים את הבצק ואופים אותו חלקית, בערב משלימים את המשימה לעיני האורחים

7תגובות

פיצה טרייה וחמה היא ככל הנראה המאכל האהוב בעולם. לכאורה קל להכין אותה מבצק פשוט, רוטב עגבניות בסיסי וגבינה נמסה. למעשה פיצה טובה היא מעשה ידי אמן - ידיים שיודעות את חוכמת הבצק ומיומנות באפייתו.

אפיית פיצה בבית היא משימה מאתגרת. לא פשוט להכין בצק עדין שיתפח ויהיה קל לרידוד. מסובך לאפות בצק עם תחתית חומה ופריכה ומרקם רך, שיעטוף את הרוטב והתוספות. השילוב בין הפופולריות של המאכל לקושי בהכנתו הוליד רעיון בראשו של השף האיטלקי-אמריקאי מריו בטאלי: בספרו "Molto Gusto: Easy Italian Cooking" (2010) הציע לערוך מסיבת פיצה עם בצק שנאפה חלקית מבעוד מועד.

הרעיון העלה בי ובאחרים ספקות רבים, שכן ידוע כי בצק פיצה טוב חייב להיאכל מיד לאחר אפייתו. אך האפשרות לארח ולהגיש פיצה משובחת בדרך כה קלה קסמה לי והחלטתי לבדוק אם השף המוכשר הצליח לפרק את חוכמת הבצק לשלבים. ובכן, התשובה חיובית; הפיצה של בטאלי נפלאה ועומדת בסטנדרטים שלא יביישו את האופים המיומנים ביותר.

הרעיון פשוט: בבוקר המסיבה מכינים תחתיות פיצה רבות, אופים אותן חלקית ומכסים במגבת. בערב, מול האורחים, מניחים עליהן רוטב, גבינה טרייה, תוספות אהובות ואופים שנית.

מתכון לבצק פיצה>>>

לימור לניאדו תירוש

מתכון לרוטב עגבניות בסיסי>>>

פיצה ביתית
לימור לניאדו תירוש

מתכון לפסטו תרד וגרעיני חמניות>>>

לימור לניאדו תירוש

מתכון לסוכריות שום מתפצחות בפה>>>

לימור לניאדו תירוש

 

עוד מתכונים של לימור לניאדו-תירוש בבלוג מטבח מקומי

אל תפספסו את מדור המתכונים שלנו>>>

עשו לנו לייק ותוכלו לקבל את מיטב כתבות האוכל והמתכונים ישירות אליכם

limortiroche@gmail.com



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו