שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

שלושה מתכונים עם אורז בר

גרגיריו של אורז הבר מעשירים תבשילים ומרקים ומשתלבים נפלא בסלטים. 3 אפשרויות טעימות: סלט עם אבוקדו, מג'דרה עם סלק צלוי ופילאף עם ירקות

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לימור לניאדו תירוש

גרגיריו של אורז הבר שחורים כקוויאר, קליפתו הדקה מבריקה ומרקמו נע בין הגס לנימוח. צורתו כמקל עדין וטעמו אגוזי עמוק - מזכיר קטנייה מתקתקה. למעשה הוא רק התחפש לאורז. אורז בר הוא גרגיר של עשב מים הגדל בסביבת מים מתוקים, נקיים מזיהום אוויר, באגמים ובבצות בצפון אמריקה.

האינדיאנים כינו את הגרגיר "מנומין", שמשמעו הפרי הטוב. גרגירי המנומין לוקטו בסתיו ושימשו, לצד בלוטים, כמזונם העיקרי של האינדיאנים בחורפים הארוכים והקרים.

אפשר לבשל אורז בר כמו אורז לבן, ביחס של 3 כוסות מים לכל כוס אורז. מטגנים את האורז בכף שמן, יוצקים מים רותחים ומבשלים מכוסה על אש נמוכה 45 דקות. דרך נוספת ופשוטה יותר היא לבשלו כמו פסטה, בסיר עם הרבה מים רותחים למשך 40 דקות או עד שהגרגירים נפתחים ובשרו הלבן מתגלה.

מחירו הגבוה (40 שקל לחצי קילו) מרתיע תחילה, אך כמות קטנה ממנו מספיקה כדי להעשיר תבשילים, מרקים ותוספות. מומלץ לשלבו עם אורז לבן או מלא. השילוב יוסיף לאורז טעם עמוק, קלילות ומרקם מעניין. צבעו השחור של אורז הבר ינקד בעדינות את האורז הלבן ויעניק לו הוד.

אורז בר יתרום רבות לסלטים עם פירות, אגוזים וגבינות חריפות. אך השילוב המוצלח מכולם הוא בסלטים עם דגנים כמו חיטת כוסמין, בורגול, קינואה ואף עם עדשים שחורות.

מעבר לתרומה הקולינרית הייחודית, נקבל ארוחה בעלת ערכים תזונתיים גבוהים שכן שילוב של חלבון ופחמימה יוצרים חלבון מלא. אורז הבר מכיל אחוז חלבון גבוה ועשיר במיוחד בחומצות אמינו ומינרלים. הוא דל קלוריות וערכו הגליקמי נמוך. *

limortiroche@gmail.com

סלט אורז בר עם אבוקדו, תפוזים ואגוזי לוז

סלט אורז בר עם אבוקדו, תפוזים ואגוזי לוז
סלט אורז בר עם אבוקדו, תפוזים ואגוזי לוזצילום: לימור לניאדו תירוש

מג'דרה של אורז פרא, עדשים ובורגול, עם סלק צלוי בסילאן

צילום: לימור לניאדו תירוש

פילאף אורז בר, חיטת כוסמין וירקות צלויים

צילום: לימור לניאדו תירוש

עוד מנות שתמיד עובדות: פירה כתום ותפוחי אדמה בתנור | קציצות בטטה אפויות

עוד מתכונים של לימור לניאדו-תירוש בבלוג מטבח מקומי

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ