בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: פילאף אורז בר, חיטת כוסמין וירקות צלויים

תבשיל מלא בריאות וטעם. מתאים כמנה עיקרית צמחונית לצד טחינה גולמית, כתוספת לעוף צלוי או כסלט משביע לצד יוגורט חמצמץ מתובל בגרידת לימון ושום

תגובות

חומרים (4 מנות):

  • חצי כוס חיטת כוסמין
  • רבע כוס אורז בר
  • 2.5 כוסות (300 גרם נטו) דלעת חתוכה לקוביות קטנות
  • 2.5 כוסות (300 גרם נטו) בטטה חתוכה לקוביות קטנות
  • כף שמן זית
  • קורט מלח ופלפל
  • כרישה פרוסה לחצאי עיגולים
  • 5 כפות שמן
  • 2.25 כוסות מים רותחים
  • 200 גרם תרד
  • חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור
  • קורט קינמון
  • 2 כפות פרמזן מגורר
  • 2 כפות חמאה

הכנה:

בקערה עם הרבה מים קרים משרים כוסמין ואורז בר למשך שעה. מסננים. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה קוביות בטטה ודלעת, בוזקים כף שמן זית, מלח ופלפל וצולים 20 דקות או עד התרככות לרמת אל דנטה.

מוזגים 3 כפות שמן לסיר רחב ושטוח ומטגנים על להבה בינונית את הכרישה, עד התרככות ושינוי צבעה לחום בהיר. מוסיפים כוסמין, אורז בר ו-2 כפות שמן זית ומטגנים דקה. מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומבשלים על להבה בינונית נמוכה ללא מכסה, תוך ערבוב מדי פעם. ברגע שהנוזלים נספגו מוסיפים עוד רבע כוס מים רותחים, מערבבים ומבשלים עד ספיגתם.

ממשיכים כך עד סיום כל המים והתרככות הכוסמין (50-60 דקות). מוסיפים לסיר תרד, מלח, פלפל, קינמון, פרמזן וחמאה. מערבבים, מכסים ומבשלים כמה דקות עד התרככות התרד. מוסיפים לפילאף בטטות ודלעת. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים חם כתוספת או קר כסלט לצד יוגורט חמצמץ או טחינה גולמית.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו