בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הכוכב של סיר הממולאים

איזה ירק ממולא היה הראשון להיחטף מתוך סיר מלא כל טוב? כרוב, כמובן, הנפוץ בתרבויות רבות והנחשב למעדן למרות פשטותו

6תגובות

נדמה שבין עלי הכרוב, המונחים זה על גבי זה בצפיפות, כתובים דברי ימי הקולינריה האנושית. משחר ההיסטוריה הכרוב היה מאכל חשוב בתרבויות רבות, לעתים אף הציל עמים מחרפת רעב. הכרוב פשוט לגידול ויבולו רב: במזג אוויר קריר, אפשר לגדל אותו אפילו ארבע פעמים בשנה. כרוב הוא ירק מתמסר לא רק מבחינת גידול; גם הבישול והשימור שלו (לרוב בכבישה) פשוטים. כרוב גם נחשב למרפא תחלואי חורף כגון ברונכיט וגרון דואב, מקל על גודש בשדיים ומעכב התפתחות תאים סרטניים.

תבשיל ממולאי כרוב נפוץ בתרבויות רבות ונחשב מעדן למרות פשטותו. הראשונים למלא כרוב היו ככל הנראה הפרסים, שטמנו בו דגנים ובבשר כדי ליצור תבשיל חגיגי מהמעט שהיה ברשותם. עד מהרה התפשט התבשיל המוצלח באזור וקיבל אין סוף שמות, גרסאות ומליות.

השבוע נזכרתי עד כמה הכרוב, כמו פריט וינטאג' ישן וטוב, הוא קלאסיקה. מתוך סיר ממולאים שהכיל שלל ירקות ועלים לרוב, דווקא ממולאי הכרוב היו המבוקשים ביותר, נזללו והותירו את שאר הממולאים מבוישים.

אפשר למלא כל כרוב לבן וגדול, אך מומלץ להשתמש בכרוב באלדי גדול ופחוס. עליו הגדולים, הרכים והדקים נוחים יותר למילוי. גם טעמו מתוק ועדין מזה של הכרוב הרגיל. לשם ריכוך העלים חוצים את הכרוב לשניים ומחממים במיקרוגל עשר דקות בשקית קשורה. אפשרות נוספת היא לחלוט כרוב במים רותחים לכמה דקות ואז לקררו מיד במי קרח. כן ניתן להכניס כרוב בשלמותו למקפיא לשעתיים, להפשיר במים ולשלוף את העלים, גמישים ומוכנים למילוי.

לאחר החליטה מסירים את הנימים העבים שבתחתית העלה. מניחים על משטח עבודה וחותכים את הקצוות, לקבלת מלבן קטן ונוח למילוי. מניחים מעט מהמלית, סוגרים את שולי העלה משני הצדדים ומגלגלים. מניחים בסיר כשצדו הפתוח של הממולא כלפי מטה. חשוב לסדר את הממולאים בצפיפות ולהניח מעליהם צלחת, כדי שעלי הכרוב לא ייפתחו.

את שאריות הכרוב כובשים: חותכים לרצועות דקות, דוחסים לצנצנת מעוקרת וממלאים בתערובת של 2 כוסות מים רותחים, 4 כפיות מלח, 2 כפות חומץ, צרור שמיר, 2 שיני שום, עיגולי גזר וחצי כפית גרגירי פלפל אנגלי. הכרוב הכבוש יהיה מוכן לאחר שלושה ימים.

מתכון: כרוב ממולא עם אורז, אטריות ועוף טחון

limortiroche@gmail.com



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו