בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: כרוב ממולא עם אורז, אטריות ועוף טחון

תבשיל בהשראת מתכון רוסי עתיק. נחשב יום-יומי במדינות רבות, אך לטעמי הוא חגיגי. העשרתי את המלית באטריות דקיקות ואוכמניות מיובשות

2תגובות

תבשיל בהשראת מתכון רוסי עתיק. נחשב יום-יומי במדינות רבות, אך לטעמי הוא חגיגי. העשרתי את המלית באטריות דקיקות ואוכמניות מיובשות. מילוי וגלגול עלי הכרוב דורש סבלנות, אך המאמץ משתלם

חומרים:

  • 1 קילו שפונדרה עם העצם, חתוכה לקוביות גדולות
  • 2 כפות שמן חמניות
  • 2 בצלים גדולים פרוסים לחצאי עיגולים
  • כרוב לבן גדול חצוי

 

למלית:

  • כוס אורז בסמטי או פרסי שטוף
  • 2 כוסות (100 גרם) אטריות דקיקות
  • כוס עלי כרפס (ללא הגבעול)
  • 10 גבעולי בצל ירוק
  • 6 שיני שום קלופות
  • רבע כוס (60 מ"ל) מיץ לימון טרי
  • סוכר, מלח ופלפל שחור - כפית מכל תבלין
  • 2 גזרים מגוררים גס
  • חצי קילו חזה עוף טחון גס
  • חצי כוס אוכמניות מיובשות
  • 2 כפות רסק עגבניות

 

לרוטב:

  • רבע כוס (60 מ"ל) מיץ לימון טרי
  • כפית וחצי מלח
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים

הכנה:

מטגנים שפונדרה בסיר רחב ללא שמן (השפונדרה תגיר שומן), משחימים מכל הצדדים, מוסיפים שמן ובצל וממשיכים לטגן עד השחמת הבצל. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד לסיום גלגול הממולאים (כשעה).

מחממים במיקרוגל את חצאי הכרוב בשקית קשורה, עד להתרככות (כ-10 דקות). כן אפשר לרככם על ידי חליטה במים רותחים לכמה דקות ולקררם מיד במי קרח.

מכינים את המלית: משרים אורז בקערה עם מים קרים למשך חצי שעה, מסננים.

מטגנים אטריות במחבת יבשה עד השחמתן.

במעבד מזון מרסקים עלי כרפס, בצל ירוק ושום עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים מיץ לימון ותבלינים ומערבבים.

מערבבים בקערה אורז, מחית ירוקים, עוף טחון, אוכמניות, גזר ורסק עגבניות. מוסיפים את האטריות ומערבבים בעדינות, כדי שלא יישברו. מניחים על קרש חיתוך מלבן קטן של עלה כרוב עדין ודק (ללא החלק עם הנימים העבים), מניחים מעט מהמלית, סוגרים את שולי העלה משני הצדדים ומגלגלים. מניחים בסיר בצפיפות בין חלקי הבשר הצלויים, כשצדו הפתוח של הממולא כלפי מטה.

מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הממולאים, מניחים מעליהם צלחת ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כך שעתיים על אש קטנה.

מסירים את מכסה הסיר (משאירים את הצלחת) ומבשלים עד שכל הנוזלים יתאדו ועלי הכרוב הממולאים ייחרכו בשומן הבשר שנותר בסיר ויהיו שחומים ופריכים. להגיש לצד וודקה קפואה.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו