בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לקראת יום העצמאות: מתכון להמבורגר מנצח

כך צולים את המבורגר העצמאות המושלם. וגם: מתכונים לקטשופ ביתי, צ'אטני פלפלים חריף-מתוק וגוואקמולי סלק ואבוקדו

31תגובות

יום העצמאות המתקרב הוא הזדמנות להפריך שוב את המיתוס ולפיו רק גברים יודעים להכין המבורגר כמו שצריך. לפני שניגשים למלאכה חשוב לזכור שהמבורגר אינו קציצה, אלא סטייק טוב - אמנם קצוץ, אבל עסיסי ונוטף. מעבר לכך לא נדרש הרבה - צלייה זריזה, לחמנייה טרייה וקטשופ איכותי. כל השאר הוא כבר עניין של טעם.

כדי להכין המבורגר כהלכתו, יש להקפיד על סוג הבשר ואופן קיצוצו. הבשר המומלץ הוא בקר טרי (יישון בשר נועד לרכך את מרקמו. בשר ההמבורגר כבר קצוץ ואין צורך לרככו). סוג הנתח המומלץ משתנה לפי טעמו של הקרניבור, אך חובה שיכיל לפחות 25% שומן, אחרת הוא יהיה תפל וייבש. הנתחים המומלצים הם סינטה או פילה בקר (שלהם נוסיף נתחי שומן בקר בטחינה), פריים ריב ואנטריקוט. אפשר לשלב בין סוגים של בשר. לחיסכון בעלויות כדאי להשתמש בכמות זהה של צוואר בקר או שפונדרה עם נתחים איכותיים מהסוג שהוזכר קודם.

הקיצוץ המשובח ביותר ייעשה במטחנת בשר ידנית, אך גם מטחנה חשמלית תניב תוצאה ראויה. חשוב לטחון באופן גס, פעם אחת בלבד. המשקיענים מוזמנים לקצוץ את הבשר דק בסכין. בזמן הטחינה נתחי הבשר צריכים להיות נקיים מגידים, רקמות חיבור ופיסות שומן צמיגיות; וקרים ככל האפשר - למניעת עיסתיות.

אחרי הטחינה לשים את הבשר קצרות, כדי לחבר את חלקי הבשר למרקם הומוגני. צורה עגולה מושלמת תתקבל בעזרת דחיסת הבשר בעדינות לטבעת (רינג) בקוטר הלחמנייה. צלייה על גריל פחמים או גז תניב את ההמבורגר המשובח מכל. על הגחלים להיות חמות מאוד, ללא להבה גלויה. אם אין ברשותכם גריל, השתמשו במחבת לוהטת עם מעט שמן או במחבת פסים חמה ומשומנת קלות וצלו על להבה גבוהה (לא המקסימלית).

המבורגר טוב הוא עסיסי ואדמדם מבפנים, בעל מעטה פריך ושחום מבחוץ. משך זמן הצלייה משתנה לפי סוג המחבת ועוצמת האש. צליית המבורגר בן 250 גרם לדרגת מדיום אורכת כחמש-שבע דקות. אין להוסיף לבשר תבלינים חוץ ממלח ופלפל - וגם הם רק בזמן הצלייה. כל תיבול נוסף יהפוך את ההמבורגר לקבב. *

limortiroche@gmail.com

המבורגר

לימור לניאדו תירוש

צ'אטני פלפלים חריף-מתוק

לימור לניאדו תירוש

גוואקמולי סלק ואבוקדו

קטשופ ביתי
לימור לניאדו תירו

קטשופ ביתי

-----------------------------

לקרוא וללעוס

הילה קריב, מחברת ספר הבישול החדש "ביסים, ממטבחה של בשלנית" (הוצאת כתר, 2012), היא הבשלנית החביבה עלי, הגם שלא טעמתי דבר מידיה. קריב - אם לשלושה, שלמדה בישול בניו יורק ואף עבדה אצל השף המוערך תומס קלר - חולקת את חייה ומתכוניה בבלוג האוכל "ביסים".

בכל פעם מחדש התצלומים, כמו המלים המלוות אותם, מצליחים לגעת במקומות שבהם הלב ובלוטות הטעם נפגשים. הגישה שלה לאוכל פשוטה, המתכונים מדויקים ונותנים השראה והתצלומים מרהיבים.

הספר מאגד מתכונים ותצלומים נבחרים מהבלוג. המתכונים מסודרים לפי חודשי השנה, כך שכל המרכיבים והמנות מותאמים לעונה שבה יוכנו. ידה המקצועית של נעמה אברמוביץ מורגשת בעריכה ההדוקה והמוקפדת. הספר קומפקטי בגודלו, קל ונוח לשימוש ונותן מענה לבשלנים חובבים ומקצועיים כאחד.

מתכונים של הילה קריב במדור האוכל של "הארץ": תבשיל אורז בפול | שני מתכונים עם פריקה | פירה כתום ותפוח אדמה בתנור | חמין עוף בחמש שעות

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו