בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: מסבחה חציל קלוי

חומרים (4 מנות): 2 חצילים, 2 כוסות גרגירי חומוס, מבושלים וחמים, 2 כוסות ממרח חומוס, כוס טחינה גולמית, חצי כוס רוטב תטבילה, מים חמימים (עדיף מי הבישול של גרגירי החומוס) לפי הצורך מלח

תגובות

חומרים (4 מנות):

2 חצילים

2 כוסות גרגירי חומוס, מבושלים וחמים

2 כוסות ממרח חומוס

כוס טחינה גולמית

חצי כוס רוטב תטבילה

מים חמימים (עדיף מי הבישול של גרגירי החומוס) לפי הצורך

מלח

להגשה:

שמן זית

גרגירי חומוס חמים

כמון

פפריקה

הכנה:

מחממים תנור לתוכנית גריל.

מניחים חצילים בתבנית צלייה וצולים בחלקו העליון של התנור 15 דקות מכל צד.

מוציאים את ליבת החציל מהקליפה מעבירים למסננת ומשהים לפחות חצי שעה להגרת הנוזלים. שמים בקערה גדולה גרגירי חומוס, חומוס, טחינה גולמית ותטבילה. מערבבים בכף ומוסיפים מי בישול של החומוס עד לקבלת סמיכות רצויה. חשוב לשמור ככל האפשר על שלמות הגרגירים. מוסיפים חציל קלוי ומערבבים.

יוצקים לצלחת עמוקה, מזליפים בנדיבות שמן זית, גרגירי חומוס חמים, כמון ופפריקה. מגישים מיד, לצד פיתה חמה ובצל טרי.

חומוס מסבחה
לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו