מתכון: מסבחה חציל קלוי

חומרים (4 מנות): 2 חצילים, 2 כוסות גרגירי חומוס, מבושלים וחמים, 2 כוסות ממרח חומוס, כוס טחינה גולמית, חצי כוס רוטב תטבילה, מים חמימים (עדיף מי הבישול של גרגירי החומוס) לפי הצורך מלח

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

חומרים (4 מנות):

2 חצילים

2 כוסות גרגירי חומוס, מבושלים וחמים

2 כוסות ממרח חומוס

כוס טחינה גולמית

חצי כוס רוטב תטבילה

מים חמימים (עדיף מי הבישול של גרגירי החומוס) לפי הצורך

מלח

להגשה:

שמן זית

גרגירי חומוס חמים

כמון

פפריקה

הכנה:

מחממים תנור לתוכנית גריל.

מניחים חצילים בתבנית צלייה וצולים בחלקו העליון של התנור 15 דקות מכל צד.

מוציאים את ליבת החציל מהקליפה מעבירים למסננת ומשהים לפחות חצי שעה להגרת הנוזלים. שמים בקערה גדולה גרגירי חומוס, חומוס, טחינה גולמית ותטבילה. מערבבים בכף ומוסיפים מי בישול של החומוס עד לקבלת סמיכות רצויה. חשוב לשמור ככל האפשר על שלמות הגרגירים. מוסיפים חציל קלוי ומערבבים.

יוצקים לצלחת עמוקה, מזליפים בנדיבות שמן זית, גרגירי חומוס חמים, כמון ופפריקה. מגישים מיד, לצד פיתה חמה ובצל טרי.

חומוס מסבחה
חומוס מסבחה עם רוטב תטבילהצילום: לימור לניאדו תירוש

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ