בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: האחות הקטנה של הלזניה

פיקניק אביבי הוא הזדמנות מצוינת לאפות סנייה קינה, מעדן איטלקי שעמיד בפני טלטולי הדרך ומלווה כל ארוחה ססגונית

תגובות

בקיץ, כשהימים חמים וארוכים, האיטלקים יוצאים בהמוניהם לסעודה צבעונית בחיק הטבע. הפיקניקים האיטלקיים עליזים במיוחד, גם הודות ליין קיאנטי צעיר הנמזג בנדיבות לכוסות פלסטיק - אך בעיקר בזכות המעדנים שנאפו או בושלו לכבוד המאורע הססגוני. בסלסילות קש יפות נארזים מעדנים רבים, המוגשים על מפה משובצת, לצד כיכר לחם טרייה וגבינות חריפות.

במחוז קלבריה שבדרום-מערב איטליה נוהגים להכין לכבוד המאורע לזניה המכונה סנייה קינה (Sagne chine). הלזניה עשויה שכבות של דפי פסטה רכים ממולאים ברוטב עגבניות סמיך, המנוקד בכדורי בשר קטנטנים ובאפונת אביב טרייה. כדורי הבשר עשויים מבשר חזיר טחון או בשר עגל צעיר.

בין השכבות מניחים פרוסות ביצה קשה, גבינת מוצרלה מגוררת וגבינה חריפה כמו פקורינו או פרמזן. במיטבה, סנייה קינה אמורה להיות עמידה לטלטולי הדרך ולשמש היוקדת ולהיות טעימה גם ללא חימום.

סנייה קינה אפשר להכין לא רק לפיקניק, אלא גם לארוחת ערב זריזה. מי שזמנו קצר, יכול לוותר על גלגול הקציצות ולבשל את הבשר הטחון כמו בולונז.

נוח להשתמש בדפי פסטה טריים או יבשים, שאין צורך לבשל מראש. את הדפים מסדרים בתבנית כשהם חופפים חלקית, כך השכבות יישארו במקומן והרוטב לא יטפטף משכבה לשכבה. רוטב נוזלי ירכך את הפסטה בזמן האפייה ויבטיח מאפה עסיסי.

לפני שמתחילים להרכיב את הלזניה, יוצקים מעט מהרוטב לתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים (עדיף בגובה 8 ס"מ) ומשמנים אותה בנדיבות בשמן זית. מומלץ לאפות את הלזניה מראש, ואפילו להשהותה לילה במקרר, כדי שהעמילן המופרש מדפי הפסטה יחבר את השכבות ויקל על החלוקה למנות בלי שהלזניה תתפרק.

limortiroche@gmail.com

סנייה קינה עם כדורי בשר ואפונה

האחות הקטנה של הלזניה
לימור לניאדו תירוש

סנייה קינה זריז עם בולונז וערמונים

לימור לניאדו תירוש

טורים אחרונים: המבורגר אולטימטיבי עם קטשופ ביתי | ארבעה מתכונים לחומוס | חמישה מתכונים לשייקים קיציים

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו