מתכון: האחות הקטנה של הלזניה

פיקניק אביבי הוא הזדמנות מצוינת לאפות סנייה קינה, מעדן איטלקי שעמיד בפני טלטולי הדרך ומלווה כל ארוחה ססגונית

לימור לניאדו תירוש
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
לימור לניאדו תירוש

בקיץ, כשהימים חמים וארוכים, האיטלקים יוצאים בהמוניהם לסעודה צבעונית בחיק הטבע. הפיקניקים האיטלקיים עליזים במיוחד, גם הודות ליין קיאנטי צעיר הנמזג בנדיבות לכוסות פלסטיק - אך בעיקר בזכות המעדנים שנאפו או בושלו לכבוד המאורע הססגוני. בסלסילות קש יפות נארזים מעדנים רבים, המוגשים על מפה משובצת, לצד כיכר לחם טרייה וגבינות חריפות.

במחוז קלבריה שבדרום-מערב איטליה נוהגים להכין לכבוד המאורע לזניה המכונה סנייה קינה (Sagne chine). הלזניה עשויה שכבות של דפי פסטה רכים ממולאים ברוטב עגבניות סמיך, המנוקד בכדורי בשר קטנטנים ובאפונת אביב טרייה. כדורי הבשר עשויים מבשר חזיר טחון או בשר עגל צעיר.

בין השכבות מניחים פרוסות ביצה קשה, גבינת מוצרלה מגוררת וגבינה חריפה כמו פקורינו או פרמזן. במיטבה, סנייה קינה אמורה להיות עמידה לטלטולי הדרך ולשמש היוקדת ולהיות טעימה גם ללא חימום.

סנייה קינה אפשר להכין לא רק לפיקניק, אלא גם לארוחת ערב זריזה. מי שזמנו קצר, יכול לוותר על גלגול הקציצות ולבשל את הבשר הטחון כמו בולונז.

נוח להשתמש בדפי פסטה טריים או יבשים, שאין צורך לבשל מראש. את הדפים מסדרים בתבנית כשהם חופפים חלקית, כך השכבות יישארו במקומן והרוטב לא יטפטף משכבה לשכבה. רוטב נוזלי ירכך את הפסטה בזמן האפייה ויבטיח מאפה עסיסי.

לפני שמתחילים להרכיב את הלזניה, יוצקים מעט מהרוטב לתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים (עדיף בגובה 8 ס"מ) ומשמנים אותה בנדיבות בשמן זית. מומלץ לאפות את הלזניה מראש, ואפילו להשהותה לילה במקרר, כדי שהעמילן המופרש מדפי הפסטה יחבר את השכבות ויקל על החלוקה למנות בלי שהלזניה תתפרק.

limortiroche@gmail.com

סנייה קינה עם כדורי בשר ואפונה

האחות הקטנה של הלזניה
צילום: לימור לניאדו תירוש

סנייה קינה זריז עם בולונז וערמונים

צילום: לימור לניאדו תירוש

טורים אחרונים: המבורגר אולטימטיבי עם קטשופ ביתי | ארבעה מתכונים לחומוס | חמישה מתכונים לשייקים קיציים

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ