בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סנייה קינה עם כדורי בשר ואפונה

מי שמעוניין בשכבת ביצים, צריך לבשל 6-5 ביצים קשות, לפרוס אותן ולהניח תחת שכבת הגבינה

תגובות

חומרים:

לקציצות:

  •  500גרם בשר עגל או בקר טחון טרי
  • 1 ביצה
  • תפוח אדמה קטן קלוף מגורר דק על פומפייה, כולל הנוזלים
  • רבע כוס גבינת פרמזן מגוררת דק על פומפייה
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק (רק העלים)
  • רבע כוס פירורי לחם
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • קורט פפריקה חריפה או צ'ילי יבש

 

לימור לניאדו תירוש

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית ועוד שמן זית לשימון התבנית
  • 5 שיני שום פרוסות
  • קילו עגבניות משומרות קלופות ומרוסקות (עדיף ייבוא מאיטליה)
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית אורגנו
  • קורט פפריקה חריפה או צ'ילי יבש
  • כוס ורבע מיץ עגבניות
  • כוס אפונה טרייה או קפואה
  • 9-10  דפי לזניה
  • 300  גרם מוצרלה מגוררת
  • כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • צרור עלי בזיליקום
  • פלפל שחור
  • אורגנו

הכנה:

מניחים בקערה את כל חומרי הקציצות ומערבבים היטב. בידיים לחות צרים קציצות קטנות ועגולות, בקוטר 2 ס"מ (כ-80 יחידות). בסיר רחב עם שמן זית מטגנים שום למשך חצי דקה. מוסיפים עגבניות מרוסקות ותבלינים. מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה 15 דקות.

מוסיפיםמיץ עגבניות, מערבבים ומוסיפים בעדינות את הקציצות הקטנות. מנערים את הסירלכיסוי הקציצות ברוטב, מכסים, מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים ללא ערבוב 15 דקות. מוסיפים אפונה, מערבבים בעדינות ומכבים את האש. אם הרוטב סמיך מדימ וסיפים חצי כוס מים רותחים.

מחממים תנור ל-200 מעלות. משמניםבנדיבות תבנית חסינת חום בגודל 30x18, כולל שימון הדפנות. יוצקים מעט מרוטבהקציצות לתחתית התבנית ומניחים בשכבות: דפי לזניה, חצי מכמות הקציצות כולל הרוטב ושליש מכמות המוצרלה והפרמזן.

חוזרים על מלאכת ההרכבה. מכסים בדפי לזניה. מפזרים את יתר הגבינות. זורים אורגנו, פלפל שחור גרוס ועלי בזיליקום. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 20 דקות.

מסירים את הרדיד ואופים 20 דקות נוספות. מומלץ לחכות לפחות שעה לספיגת טעמים ולהתייצבות הלזניה. מחממים בשנית במידת הצורך.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו