לזניה עם כדורי בשר ואפונה

סנייה קינה היא הלזניה של מחוז קלבריה באיטליה, שאפשר להכין גם לארוחת ערב זריזה. מי שזמנו קצר, יכול לוותר על גלגול הקציצות ולבשל את הבשר הטחון כמו בולונז

לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש

חומרים:

לקציצות:

  •  500גרם בשר עגל או בקר טחון טרי
  • 1 ביצה
  • תפוח אדמה קטן קלוף מגורר דק על פומפייה, כולל הנוזלים
  • רבע כוס גבינת פרמזן מגוררת דק על פומפייה
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק (רק העלים)
  • רבע כוס פירורי לחם
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • קורט פפריקה חריפה או צ'ילי יבש

לרוטב:

לזניה עם כדורי בשר ואפונהצילום: לימור לניאדו תירוש
  • 3 כפות שמן זית ועוד שמן זית לשימון התבנית
  • 5 שיני שום פרוסות
  • קילו עגבניות משומרות קלופות ומרוסקות (עדיף ייבוא מאיטליה)
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית אורגנו
  • קורט פפריקה חריפה או צ'ילי יבש
  • כוס ורבע מיץ עגבניות
  • כוס אפונה טרייה או קפואה
  • 9-10  דפי לזניה
  • 300  גרם מוצרלה מגוררת
  • כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • צרור עלי בזיליקום
  • פלפל שחור
  • אורגנו

הכנה:

מניחים בקערה את כל חומרי הקציצות ומערבבים היטב. בידיים לחות צרים קציצות קטנות ועגולות, בקוטר 2 ס"מ (כ-80 יחידות). בסיר רחב עם שמן זית מטגנים שום למשך חצי דקה. מוסיפים עגבניות מרוסקות ותבלינים. מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה 15 דקות.

מוסיפים מיץ עגבניות, מערבבים ומוסיפים בעדינות את הקציצות הקטנות. מנערים את הסיר לכיסוי הקציצות ברוטב, מכסים, מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים ללא ערבוב 15 דקות. מוסיפים אפונה, מערבבים בעדינות ומכבים את האש. אם הרוטב סמיך מדימ וסיפים חצי כוס מים רותחים.

מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים בנדיבות תבנית חסינת חום בגודל x3018כולל שימון הדפנות. יוצקים מעט מרוטב הקציצות לתחתית התבנית ומניחים בשכבות: דפי לזניה, חצי מכמות הקציצות כולל הרוטב ושליש מכמות המוצרלה והפרמזן.

חוזרים על מלאכת ההרכבה. מכסים בדפי לזניה. מפזרים את יתר הגבינות. זורים אורגנו, פלפל שחור גרוס ועלי בזיליקום. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 20 דקות.

מסירים את הרדיד ואופים 20 דקות נוספות. מומלץ לחכות לפחות שעה לספיגת טעמים ולהתייצבות הלזניה. מחממים בשנית במידת הצורך.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ